Inför Prespa Birlik – FC Rosengård

Idag är det dags för ett nytt derby mellan FC Rosengård och Prespa Birlik

Så här dagen före avspark i mästerskapet som en hel planet väntat på i fyra långa år, utom möjligtvis min fru, så kommer det att spelas ännu ett hett Malmöderby mellan FC Rosengård och Prespa Birlik. I våras så möttes man i serien men och nu stöter man på varandra igen i DM där en biljett till Svenska Cupen står på spel. Senast lagen möttes i serien så blev det seger för FC Rosengård efter att Alvedin gjort matchens båda mål. I seriespelet har det som bekant blivit tio segrar och en förlust för FC Rosengård så här långt och om man tror att det skulle infunnit sig en mättnadskänsla i laget så tror man fel. De här killarna är inte färdiga än. Prespa Birik har haft en lite motigare säsong så här långt och ligger på en femteplats i serien.

Både FC Rosengård och Prespa Birlik gick in DM spelet i den tredje omgången och blev lottade att möta Staffanstorps GIF respektive Höörs IS. FC Rosengård mötte Staffanstorp på Rosengårds IP och man vann klart med 5-1 och det enda frågetecknet från den matchen är egentligen att man släppte in ett mål. Prespa Birliks resa till den fjärde omgången blev betydligt behagligare då de inte ens behövde byta om. Tyvärr så kände sig Höörs IS tvingade att lämna walkover på grund av att man hade mycket skador i truppen så man fick helt enkelt inte ihop ett lag. Om det är en fördel för Prespa kan man bara gissa sig till men i slutändan så spelar det nog inte så stor roll eftersom tändvätskan och drivkraften kommer från andra källor när det är dags för derby. Efter förlusten i våras så kommer dom att vara revanschsugna i kväll och skulle dom lyckas vinna så betyder segern mer än avancemanget i DM som liksom blir lite mer av grädden på moset.

Inför matchen så är det lite skavanker i FC Rosengårds trupp och det kommer att bli intressant att se hur Hasse & Gezim formerar laget ikväll. Om dom väljer att vila spelare ikväll då man har en tuff bortamatch mot Asarum på lördag så är det inte nödvändigtvis ett avbräck, snarare är det så att dom som får spela har chansen att ge Hasse & Gezim lite huvudbry när nästa trupp ska tas ut. Matchen kommer att spelas ikväll på Heleneholms IP med start kl 19.00.