Inför Sommarmatchen

FC Rosengård tar emot Piteå IF på Malmö IP onsdag den 2 juli kl.18:45.

 

Markus Tilly, FC Rosengård, kommenterar: 

 
– Så var det dags att avrunda vårsäsongen via match mot Piteå. Vårsäsongen har varit bra och formkurvan har varit i stigande ända fram till matchen mot Jitex, som var ett litet steg tillbaka. Dock finns det förklaringar, vi hade Sara Björk Gunnarsdottir avstängd, Ramona Bachmann sjuk samt Lina Nilsson tilllbaka från  skada men inte redo för 90 minuter. Dessutom kom de flesta till start med tre matcher i benen de senaste tio dagarna i och med landskamper som spelades i VM-kvalet. Vi lyckades emellertid att vinna ändå vilket tyder på styrka.
 
Vi minns matchen mot Piteå hemma i fjol då vi till slut mäktade med att slå hål på Piteå under de sista tio minuterna. Vi kommer att möta ett Piteå som är klasser bättre än jitex men som spelar på ungefär samma vis med ett kompakt försvarsspel med många spelare på rätt sida. Det kommer att bli tufft att slå hål på Piteå även denna gången. Vi får också se upp med deras kontringar samt fasta situationer. 
 
Viktiga punkter i vårt anfallsspel blir ett högt bolltempo med få tillslag på bollen, spelvändningar samt ett djupledsspel som hotar Piteås backlinje. Alltså, ett varierat anfallsspel som förhoppningsvis drar isär Piteås försvar och ger oss ytor som vi då kan utnyttja. 
 
Presterar vi bra kan vi gå till sommarvila med en god känsla då vi satt oss i ett bra läge inför höstens utmaningar.