Inför Vittsjö GIK – LDB FC

Då var det dags igen. Serieledande LDB FC åker till Vittsjö Idrottspark på söndag för att ta sig an mittenlaget Vittsjö GIK. Ett lag som LDB inte hade några problem med på hemmaplan och med tanke på lagets nuvarande guldform inte bör ha några problem med på bortaplan heller.
Men hur ligger det till egentligen? Ska man tro på medierna så ligger LDB:s guld redan i säcken med sju matcher kvar på säsongen och bara två poäng ner till jagande Tyresö. Och med bara en förlust på pappret kanske det blir lätt att ta ut en tidig seger. Ett misstag som ställt till det för många guldjagande fotbollslag under åren.

Efter LDB:s senaste hemmaseger mot tabellfyran Linköping FC med 4-0 verkar målformen vara på topp och det skulle vara konstigt om lagets självförtroende inte också var det. Men alla som oroar sig för att självförtroendet blivit för bra kan vara lugna. Stephan har pratat med LDB:s tränare Jonas Eidevall och han har koll på situationen.

Det pratas redan i medierna om serieseger, hur ser du på det?
Det kan inte vara något som påverkar oss. Vi vet var vi kan göra skillnad och det är i nutid. Utmaningen för oss är att vara optimala varje träning och varje match.

Likadant så var det bara beröm och superlativ runt er seger igår (med all rätt) men vad tycker du själv var bra och kanske mindre bra?
Vårt passningsspel är väldigt bra, där vi kan skapa målchanser på ett varierat sätt. Vi är även bra i vårt direkta återerövningsspel. Jag tror utmaningen är att konstatera att vi är väldigt bra på ovanstående, men inte nöjda. Vi vill och skall bli ännu bättre.

Hur jobbar ni vidare nu efter att ha slagit topplagen, spelat riktigt bra och bevisligen ligger inne med en riktigt bra form?
Fortsätta jobba metodiskt med vårt spel och utvecklingen av varje spelare individuellt.

Är det inte lätt att lura sig själv att guldet är säkrat?
För mig handlar arbetet som fotbollstränare om att utveckla vårt spel och gruppen på ett så optimalt sätt som möjligt. Det kommer också öka våra chanser för att vinna nästa match.

Ljuva ord för alla som vill att guldet stannar i Malmö för nog är LDB:s sikte högt ställt med spel i europa som lockar. En ambition som kräver skärpa i alla matcher. Och det kan hända att Vittsjö inte har mycket att slåss för tabellmässigt på söndag men det har LDB.
På tisdag spelar guldkonkurenten Tyresö mot Sunnanå SK. En eventuell vinst då tar dem förbi LDB, upp i ledningen om det som inte får hända (men ändå händer hela tiden i fotbollssammanhang) händer och Vittsjö skräller imorgon. Då kan medierna börja snacka om huruvida guldet självklart ska hamna i Stockholm i år.

 

Text: Johan Perna

Bild: Stephan Lindstrand