Inför FC Rosengård – Onsala BK

I morgon möter FC Rosengård Onsala BK i den sista hemmamatchen den här säsongen i kampen om en fjärdeplats i tabellen. Båda lagen har spelat in 38 poäng och har +4 i målskillnad men eftersom Onsala gjort fler mål så ligger de på fjärde plats i tabellen och givetvis så är det en placering som både Rosengård och Onsala vill ha.
Gästerna Onsala BK har som nykomling i Division 2 gjort en riktigt bra säsong, särskilt med tanke på att de inför säsongen var tippade som ett av de lag som löpte störst risk att åka ur serien. Inför helgens match mot Rosengård så ligger man som redan nämnts på fjärde plats i tabellen och man har gjort det genom att främst plocka poäng mot lagen under sig i tabellen men har även tagit poäng mot Qviding och man vann dessutom vårmatchen mot FC Rosengård på hemmaplan. Däremot så kommer Onsala till match med tre raka förluster i bagaget och det är nog inte en vild gissning om man påstår att det är svit de mer än gärna vill bryta så snart som möjligt.
Så här går FC Rosengårds tränare Ylli Shabanis tankar dagen före match:
-Det är sista hemma matchen för det här året och en match om fjärdeplatsen med lite prestige och revanchsugna killar. Onsala är ett bra spelande lag så det blir ingen lätt uppgift men vi ska vara disciplinerade i vårt försvarspel och ha tålamod i vårt eget spel. Det är två offensiva lag som möts och jag tror att det kommer att bjudas på en massa offensiv fotboll.
Det är också roligt att spelare som Mohammed fått göra sin debut och han gjorde det bra tillsammans med Linus som fick spela på en ovanlig position. Förhoppningsvis kommer dom att göra en lika bra insats som sist mot Assyriska.
Jag tycker att vi har haft en bra träningsvecka med mycket hög tempo som gör oss redo för den här matchen. Vi har fått tillbaka Egzon och Kasper från avstängningar men saknar fortfarande några tongivande spelare. Men så hårt som vi har jobbat för varandra under de senaste matcherna så ser det positivt ut inför helgens match.
Matchen spelas imorgon lördag 5/10 med avspark 14:00 på Rosengårds IP