Inför Ängelholm – FC Rosengård

Senast FC Rosengård mötte Ängelholm så förlorade man med 0-3 på Rosengårds IP och imorgon är det alltså dags för returmötet uppe i Ängelholm med en chans till revansch.
Inför matchen imorgon så ligger Ängeholm på tredje plats, tre poäng efter serieledande Olympic och två poäng efter Qviding på kvalplatsen. På deras tre senaste matcher så har Ängelholm vunnit två och förlorat en match, man slog Onsala med 3-1 hemma, helgen efter så förlorade man mot Assyriska med 3- 0 på bortaplan och i helgen som gick så vann man med 1-2 över Ullared på bortaplan. Ängelholm är ett bra lag vilket man visade när man mötte FCR i våras och hade dom inte tappat poängen mot Assyriska så hade tabelltoppen varit betydligt mycket jämnare än den är nu. Det är förmodligen en läxa de tar med sig till de återstående matcherna ( Ängelholm vann direkt igen helgen efter mot Ullared), man har helt enkelt inte råd att tappa poäng och dom kommer att spela därefter mot Rosengård imorgon.
FC Rosengård kommer närmast från en derbyseger mot IFK Malmö där man vänt ett 0-2 underläge till seger med 4-2 efter en stark laginsats. Vinsten satte förhoppningsvis punkt för den tunga perioden laget varit inne i med tre förluster och en oavgjord match. Segern i derbyt mot IFK Malmö innebär att man klättrade upp på samma poäng som fjärdeplacerade Onsala men med sämre målskillnad, det innebär också att man har nio poäng upp till kvalplatsen och tio till direktplatsen till Division 1. Så med fyra omgångar och tolv poäng kvar att spela om så finns det fortfarande en matematisk chans att blanda sig i den absoluta toppstriden men då krävs att man vinner de avslutande matcherna.
Vi kollar läget inför matchen med FC Rosengårds tränare Ylli Shabani:
Så hur har veckan sett ut efter derbysegern?
-Veckan har varit bra efter en tuff derbymatch.
Jag antar att moral och humör är på topp?

-Moralen i laget är bra, men vi får inte slappna av för nu åker vi upp till Ängelholm som har allt att spela för och dom har dessutom en bra tränare (Red: Roar Hansen).
Hur tar ni med er det till matchen mot ängelholm?
-Det vi tar med till matchen mot Ängelholm är att vi vänder ett 0-2 underläge till 4-2. Vi vet att vi har kvalitet i laget och med den mentala styrkan vi visade sist så kan vi slå vilket lag som helst. Det gäller att ställa in huvudet på en tuff hård match. Men pressen tycker jag är på Ängelholm, dom måste vinna samtidigt som dom har allt att förlora!
Vad kommer att bli nyckeln till tre poäng mot ängelholm?
-Vi ska åka upp och göra det svårt för dem och fortsätta spela en offensiv fotboll och försöka minimera misstagen..
Hur motiverade är killarna inför de sista matcherna med tanke på att chansen att nå kvalplatsen är mikroskopisk?
-Så länge det finns en liten chans så ska man gå för det tycker jag!
Matchen spelas imorgon lördag den 21/9 med avspark 16:00 på Ängelholms IP.