Inför Assyriska BK – FC Rosengård

Det återstår tre matcher av säsongen 2019 och inför helgens bortamatch mot Assyriska på söndag så ligger FC Rosengård på  en delad fjärdeplats poängmässigt, räknar man målskillnaden så ligger man på femteplatsen. Tyvärr så är avståndet upp till topplagen tolv poäng och med tre omgångar kvar att spela så har tåget till Division 1 gått och man har bara äran och fjärdeplatsen att spela om i de sista omgångarna.
Helgens motståndare, Assyriska BK, ligger inför söndagens match på en tiondeplats i tabellen med 26 poäng och har vunnit åtta matcher, spelat två oavgjorda och förlorat tretton. Dom ligger fem poäng ovanför negativ kvalplats och har garanterat ingen lust att blandas in i streckstriden tillsammans med de andra fyra lagen i botten. Egentligen så är det ett lag som kanske skulle legat högre upp i tabellen med tanke på att dom bland annat vunnit över Qviding (just nu tabelltvåa) och Halmia men samtidigt så har dom varit väldigt ojämna vilket har lett till deras nuvarande tabellposition. Oavsett vilket så har Assyriska potentialen att plocka poäng från vilket lag i serien som helst.
Senast FC Rosengård och Assyriska möttes så rivstartade Assyriska matchen på Rosengårds IP och ledde med 0-2 redan efter 15 minuter och det dröjde ända till den 51 minuten innan FC Rosengård påbörjade upphämtningen genom William Magnusson till 1-2. I den 81’a minuten kvitterade Rosengård genom Zia Sakirovski och i den sista matchminuten avgjorde Dardan Burrniku matchen och vändningen till 3-2.
Med tanke på att det fungerade senast med att rivstarta matchen så kommer förmodligen Assyriska att köra på i samma stil på söndag med tanke på att poängen behövs. Så om FC Rosengård ska få med sig tre poäng från Göteborg så kommer det att krävas fullt fokus och en minst lika bra insats som den mot Ängelholm senast. Fortsätter man som senast så kommer däremot Assyriska att få en jobbig eftermiddag och definitivt ingen 2- 0 ledning så det gäller bara för Rosengård att plocka fram jobbkläderna igen och köra så det ryker i de sista omgångarna med början på söndag.