Inför Bayern München – FCR

Äntligen är det dags – FC Rosengård kliver in i Champions Leagues gruppspel! I gruppen finns storlagen Bayern München, Barcelona och Benfica. Först ut är bortamatchen mot Bayern München.

Huvudtränare Renée Slegers har fått lotsa sina spelare genom ett fullspäckat schema efter sommaren. Toppstrid i OBOS Damallsvenskan har blandats med kvalmatcher i Champions League och nu fortsätter den intensiva perioden. Slegers menar dock att det är viss skillnad på att nu gå in i gruppspel i Champions League kontra övriga matcher som spelats under hösten.

– Det är så klart motståndare med högre kvalitéer och de svåraste lagen vi kommer möta under året, men kanske också de mest inspirerande. Vi är vana vid att alltid ha stor press på oss att vinna alla matcher, men nu är vi i ett annat läge. Spelarna har gjort ett jättebra jobb i att leverera under press och klara av vårt tuffa spelschema, men ikväll vill jag att de ska känna sig mer fria när de spelar. Fria från press och bara fokusera på att göra så bra prestationer som möjligt och njuta av att vara där vi är, säger Renée Slegers.

Rebecca Knaak har blivit en viktig kugge i FC Rosengård och har stor erfarenhet från att möta Bayern München från alla sina år i Frauen Bundesliga.

– Jag tror att alla vet att det är ett topplag med mycket individuella kvalitéer. Jag har mött dem många gånger, men inte vunnit så ofta, så jag hoppas på ett bättre resultat ikväll!

– Jag är väldigt taggad. Det är första matchen i Champions Leagues gruppspel och det känns extra roligt för mig att vara tillbaka här i Tyskland och spela. Jag är väldigt glad över att vara här, avslutar Rebecca Knaak.

Utanför truppen står fortsatt Caroline Seger, Bea Sprung, Olivia Welin och Bianca Schmidt pga skador och sjukdom.

Avspark 18.45 på FC Bayern Campus, du kan följa matchen GRATIS på YouTube via DAZN! Klicka på länken nedan.

De senaste inläggen: