Inför Benfica – FCR

De nyblivna svenska mästarna FC Rosengård har fått fira sitt SM-guld flera gånger om, lyfta Kronprinsessan Victorias pokal och hunnit ladda om till vinterns återstående Champions League-matcher. Under torsdagskvällen väntar en bortamatch mot portugisiska SL Benfica.

För många i truppen har de senaste två veckorna bestått av välbehövliga lediga dagar blandat med tuff träning medan en del andra varit i väg på landslagsuppdrag. Under helgen som passerat har hela truppen tränat tillsammans i vinterkylan på Malmö IP och sedan packades väskorna för resa till Lissabon.

FC Rosengård har under säsongen haft otur med en del långvariga skador på spelare, så är även fallet nu. Sju spelare stannar hemma på svensk mark pga skadeproblem: Angel Mukasa, Emma Berglund, Athinna Persson Lundgren, Rebecca Knaak, Caroline Seger, Olivia Welin och Mimmi Larsson. Huvudtränare Renée Slegers medger att truppläget inte är optimalt inför en viktig Europamatch men har ändå stort förtroende för de spelare som faktiskt finns tillgängliga.

– Detta blir ännu en chans för oss att visa på bredden vi har i truppen. Jag har en stor tro på de spelare som är med oss här i Lissabon och alla är väldigt sugna på att spela. Gör vi allt rätt ikväll blir vi svåra att slå, säger Renée Slegers.

Lagets australiensiska målvakt Teagan Micah hann landa i Malmö några dagar efter två landskamper på hemmaplan i Melbourne. Hon är nöjd med att snabbt ha fått byta ut den skånska snön mot 20 grader i Lissabon och har laddat upp inför matchen med en promenad ner till havet.

Teagan, vad tror du blir viktigt i matchen mot Benfica?
– Det blir en spännande match som jag ser mycket fram emot. Benfica är ett bra lag med snabba anfallare, så vi behöver vara beredda på att stoppa deras omställningar. Samtidigt ska vi spela vårt spel och hålla mycket boll. Förhoppningsvis ger det oss tre poäng, säger Teagan Micah.

Matchen sparkas i gång 21.00 svensk tid (20.00 lokal tid) och kan ses på YouTube via DAZN.

De senaste inläggen: