Inför BK Olympic – FC Rosengård

FC Rosengård har visat upp en fin form den senaste tiden och stått för flera övertygande insatser både i DM och i serien. Laget har en svit på fem raka segrar i tävlingsmatcher och är för närvarande på tredjeplats i tabellen, tre poäng efter ledande Sävedalens IF.
FCR:s tränare David Roufpanah betonar vikten av fokus och hårt arbete för att bibehålla formen.
– För oss handlar allt om vår vardag. Ju mer vi orkar hålla fokus och driva på hastigheten i träningarna, desto bättre form kan vi hålla över tid. Utmaningen som idrottare är hur mycket man är beredd att underkasta sig, att ibland acceptera att träningen är tråkig men viktig för då blir matchen roligare. Att acceptera att man måste komma förberedd på varje träning och ställa om mentalt till att vara mottaglig för information. Att acceptera att man måste ta hand om sin kropp även på fritiden. En idrottskarriär är kort och ju mer man är beredd att underkasta sig hårt arbete och noggrannhet, desto bättre resultat kommer man göra.
Nu ställs FCR mot lokalrivalen och tabellnian BK Olympic, som i dagarna gjorde klart med en ny tränare i form av förre FCR-tränaren Anders Grimberg. Vad tränarbytet får för konsekvenser för matchen, återstår att se.
– Generellt är ett tränarbyte alltid ett desperat försök att försöka få till en förändring. Det kan, i många fall, ge en kortsiktig effekt i ökad energi och att man får en ny chans som lag. Men oavsett så är Olympic pressade, om de förlorar de kommande matcherna kommer effekten att avta. Men vad bytet kommer att betyda för dem över tid kan jag inte uttala mig om då jag inte vet vad de respektive tränarna står för eller hur de vill driva sin verksamhet. Vi fokuserar på vårt och ska göra vårt yttersta för att vinna denna matchen, säger David Roufpanah.
Lördagens Malmöderby spelas på Lindängens IP med matchstart klockan 14.00.