Inför BK Olympic – FC Rosengård

Imorgon är det dags för det första Malmöderbyt av två som ska avverkas inom fem dagar när FC Rosengård först möter BK Olympic på bortaplan och sedan möter IFK Malmö på hemmaplan på måndag kväll. Morgondagens motståndare BK Olympic är tillbaka i Division 2 efter att man vunnit Division 3 förra säsongen tre poäng före IFK Trelleborg. En starkt bidragande orsak till att de tog steget upp i Division två var deras offensiv där de gjorde 62 mål på 22 matcher varav FC Rosengårdbekantingen Ken Hansson stod för 25 mål. I årets säsong har börjat tungt, minst sagt, för Olympic då man har fyra raka förluster av fyra möjliga men om man ska peka på något positivt så är det att Olympics matcher varit målmässigt jämna då alla slutat 2- 1 till motståndaren. Så det är förmodligen bara en tidfråga innan de plockar sina första poäng för säsongen och det är nog inte så långsökt om man gissar att de kommer att göra allt för ta poäng i torsdagens derby med hemmapubliken som stöd.
FC Rosengårds högerback Kofi Addae spelade för BK Olympic förra säsongen och han berättar att: ”Det kommer att bli speciellt och kul att möta sitt gamla lag i ett derby på Lindängens IP, man har många härliga minnen därifrån.”  Kofi tror att det kommer att bli en match som går fram och tillbaka eftersom Olympic är på jakt efter sin första vinst för året och alla vill ju vinna ett Malmöderby. ”Men det som till slut kommer att avgöra matchen beror på vilket lag som visar störst vilja att plocka de tre poängen.”  Avslutar han.
FC Rosengård har så här långt spelat en oavgjord match och vunnit tre inför torsdagens derby, i och med det så ligger man på andraplats i tabellen. Det var premiärmatchen som slutade oavgjort och sedan dess så har man vänt underläge med 0-1 till segrar med 2-1 borta mot IFK Hässleholm och hemma mot Lindsdal och i den senaste matchen så slog man BW90 på bortaplan med 1-4. Men trots att FC Rosengård fortfarande är obesegrade i serien så har spelet stundtals hackat, vilket så klart känns fullkomligt onödigt för kvaliteten på laget är så pass bra att man inte ska behöva bjuda motståndarna på något. Samtidigt får man komma ihåg att FC Rosengård har i princip ett nytt lag och även om man spelat ett antal träningsmatcher så tar det lite tid att få ihop det till ett välfungerande maskineri. Inför torsdagens derby så funderar Malik så här kring matchen:
”Det är en ny match och dessutom ett Malmöderby vilket är extra kittlande. Efter en halvbra insats senast mot BW90, dock vinst med 1-4, så känner vi oss revanschsugna och vi vill visa att vår utvecklingskurva visar på stadig kurs uppåt hela tiden så det är tre poäng vi siktar på som alltid trots att vi spelar på bortaplan. Men det krävs en uppryckning för BK Olympic är inget dåligt lag så vi måste vara fokuserade och jobba hårt för att lyckas vinna.”
Matchen spelas på Lindängens IP imorgon den 5 maj med avspark 14.00.