Inför BP – FCR

Då var det dags för årets sista omgång av OBOS Damallsvenskan. De redan klara svenska mästarna FC Rosengård gästar IF Brommapojkarna på Grimsta IP, avspark 12.00. Efter matchen får laget äntligen lyfta Kronprinsessan Victorias Pokal!

Inför matchen ligger BP på en kvalplats på bättre målskillnad än Umeå. Bromma-laget vill självfallet göra allt de kan för att inte hamna på en direkt nedflyttningsplats. En tuff match är därför att vänta med ett motstånd som kommer kriga för poäng i 90 minuter.

Från FC Rosengårds håll börjar vi så smått att sammanfatta säsongen 2022, idag med hjälp av de starka målgörarna Mimmi Larsson och Sofie Bredgaard.

Vad skulle ni ge för betyg på säsongen 2022 hittills?
– Resultatmässigt – 5 av 5! Vi har vunnit SM-guld, vunnit Svenska Cupen och gått till gruppspel i Champions League så det kan inte bli så mycket bättre, säger Mimmi Larsson.

– Och prestationsmässigt är vi kanske inte helt nöjda med hur vi har spelat hela säsongen, så kanske 3,5 av 5 där. Någon match har vi absolut varit 5 av 5 och någon annan 2 av 5, men vi har tagit de poäng vi skulle och det är väl det viktigaste så här i slutet, säger Sofie Bredgaard.

– Ja, det är ju det som ändå varit bra – även om vi inte varit så nöjda med vår prestation i vissa matcher så har vi ändå lyckats vinna. Det är en styrka vi haft i år, fyller Larsson i.

Har ni något särskilt härligt minne från säsongen så här långt?
– Kanske Brann-matchen här hemma, den var ganska bra. En kul match att spela. Mimmi gör två mål och vi tog oss vidare i Champions League, säger Bredgaard.

– Du gjorde ju också ett väldigt snyggt mål, om du har glömt det! Atmosfären den matchen var också bra. Mycket publik och en riktigt härlig känsla när vi lyckades vinna. Det är ett tufft mål att nå med bra motstånd och två tuffa matcher, så det är nog ett av de starkaste minnena i år, säger Larsson.

– Ja, man kände ju hur viktigt det var att ta sig vidare till gruppspelet i Champions League, så det var en bra match, avslutar Bredgaard.

Det återstår ju en match i ligan och fyra matcher i Champions League-gruppspelet, vad ser ni fram emot med det som återstår i år?
– Vi vill först och främst vinna mot BP i helgen och avsluta på ett bra sätt. Sedan blir det roliga matcher att spela i Champions League, det återstår fortfarande viktiga matcher där, säger Bredgaard.

– Jag håller med. Och att få lyfta pokalen på lördag, det ska bli jättekul! Sedan ser vi ju fram emot mer Champions League. Att få fortsätta spela bra matcher mot tufft motstånd som jag ändå tycker att vi har möjlighet att rå på, så det blir en spännande vinter, avslutar Larsson.

De senaste inläggen: