Inför BW90 – FC Rosengård

På söndag är det dags för en ny match för FC Rosengård när man åker till Bjärsjölagård och möter BW 90 IF. FC Rosengård har inlett säsongen med två raka vinster, först borta mot IFK Hässleholm och i helgen som gick slog man Berga på hemmaplan. Dessutom vann killarna matcherna utan att spelet var hundraprocentigt över nittio minuter vilket i sig är ett styrkebesked men det kommer att komma en match förr eller senare då det krävs att man är på topp i nittio minuter plus tillägg. Så förhoppningsvis faller de sista pusselbitarna på plats snart och det får dom gärna göra det till helgens match mot BW 90.
Inför helgens match så ligger FC Rosengård på delad förstaplats (tillsammans med Karlskrona) med sex poäng och en målskillnad på 3 gjorda och ett insläppt.
Så här dan före dan före dan så ser det bra ut i FC Rosengårds trupp berättar Sami Güngör, ”Alla är verkligen hungriga och vill spela matcher just nu”. Att spelet haltat lite i de inledande matcherna är inget som laget går och tänker på, tvärtom är det en styrka berättar Sami och fortsätter:

” Vi vet vad vi kan allihop och ju längre säsongen går desto bättre kommer vi att spela”.

-Så hur bra koll har FC Rosengård på BW90?
”Jag vet bara att inför den här säsongen så har BW90 föryngrat truppen rejält.”
-Vad ska FC Rosengård se upp med på söndag?
”Det vi kanske ska se upp med är deras hunger att vilja slå en av seriens största favoriter.”
Avslutar Sami
BW 90 ligger inför helgens match på niondeplats i tabellen efter att man vunnit i premiären och förlorat mot Kvarnby i helgen som gick.
BW90´s tränare Mladen Blagojevic tillträdde som tränare för BW90 förra sommaren med ett tydligt mål att rädda laget från en bottenstrid. Det uppdraget fullföljdes och BW90 var klara för div 2 spel med 4 omgångar kvar. Sedan har dom förändrat en hel del i vinter och föryngrat enormt. Så vad är BW90´s styrkor jämfört med förra säsongen?
”Våra styrkor är absolut vår vilja som finns inom truppen och den ungdomliga entusiasmen.” Berättar Mladen
-Ni hade en försäsong där det var ett par bra resultat och några mindre bra, Vilka tycker du själv var den bästa och de sämsta matcherna?
”Sämsta är utan tvekan BK Olympic och IFK Trelleborg borta medan bland de bättre så har vi FC Höllviken och Landskrona Bois.”
-Ni har inlett säsongen med en seger hemma mot Torn och förlust senast borta mot Kvarnby och med det i åtanke så hur ser du på säsongsinledningen?
”Det är ok även om vi verkligen ville ha poäng mot Kvarnby då vi går in i ett enormt tufft skede av serien, vi har sju matcher framöver nu där av de fyra hemmamatcherna så är tre mot topptippade kandidaterna, FCR, Prespa och Karlskrona och då tuffa matcher borta mot Hässleholms IF, Asarum och di gule. Vi har spelat två jämna matcher hittills och då kanske tre poäng är det mest rättvisande.”
-Hur viktigt är det att komma tillbaka in i ”vinnarspåret” igen efter Kvarnbymatchen?
”Det är självklart viktigt, det är inte kul att ha två raka förluster, det inger direkt en osäkerhet.”
-Hur går tankarna inför matchen på söndag?
”Det ska bli fantastiskt roligt, jag har sett FCR en del och ser verkligen framemot matchen. Det kommer bli tufft för oss, inget snack om saken. FCR har seriens bästa centrallinje tillsammans med Karlskrona och sedan underbara lirare på kanterna som Ylli och Sami så det är ett komplett lag. Men jag säger som en av våra spelare sa nu under veckan. Det kommer inte bara bli tufft för oss det kommer även bli väldigt tufft för FCR.”
-Förra säsongens möte i Bjärsjölagård slutade med en 1-4 vinst till FCR och FCR vann även höstens möte med 3-1. Hur stor är revanschlusten?
”Jag var ju med där i höstas och den vattenpolomatchen som slutade med 3-1 vinst för FCR och klart man är sugen på vinna men det bygger mer på att man vill ta en skalp och en meriterande seger mot ett bra lag. Vi var ifjol det enda laget som på hösten tog poäng borta mot FC Höllviken (1-0) och det var en rejäl moralboost för hela gänget. Det är detta vi söker efter. Personligen skall det bli ett härligt möte med Hasse, Darko och Gezim. För mig är de riktiga Malmölirare som man sett upp till när man växte upp och känner igen och dessutom Ivica då som var min tränare i Lunds SK för X antal år sedan. En mycket rolig och motiverande utmaning helt enkelt.”
-BW90 blev tippade att sluta säsongen runt tiondeplats på upptaktsträffen men vad har ni själva för målsättning?
”Att undvika bottenstrid och kunna utveckla vårt spel.”
Mladen avslutar:
”Jag vill välkomna alla till Bjärsjölagård på söndag 17.00. FCR är ett imponerande lag för mig, att man lyckas samla såpass bra spelare i svenska div 2 är anmärkningsvärt. Matchen mot Berga visade Rosengårds styrkor där man vinner trots att man inte är nöjd med sitt spel imponerar, även om själva målet borde blivit avblåst för offside. Jag vet att ingen reagerade på detta men det är ganska tydligt att en FCR spelare står precis framför målvakten när skottet från nr 4 går medan Bergas spelare har flyttat upp. Men det jämnar väl ut sig i längden heter det och varför inte redan på söndag.
Fotboll är världens bästa sport och matchen BW90 IF – FC Rosengård är världens bästa match i sydöstra Skåne under 2015 därför vill jag välkomna alla fotbollsintresserade att vandra den långa vägen ut till Bjärsjölagård på söndag 17.00.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *