Inför cupmötet med Torns IF

På onsdag kväll spelar FC Rosengård den första omgången i Svenska Cupen när man tar emot Torns IF på Rosengårds IP. I denna omgång spelar lag från division 1 och neråt, och tar man sig vidare kan man få möta lag från Superettan eller Allsvenskan. Tar man sig igenom de två inledande omgångarna så väntar gruppspel i Svenska Cupen. Men först och främst gäller det att FC Rosengård besegrar Torns IF på onsdag.

FC Rosengård har minst sagt haft det motigt under inledningen av säsongen då man vunnit en match, spelat två oavgjorda och förlorat tre. Man har, trots resultaten, spelat bra men tyvärr har det fina spelet inte visat sig i målprotokollet.

Onsdagens motståndare, Torns IF, har blandat och gett under säsongsstarten och spelat in femton poäng på tretton matcher. Med det ligger man tre poäng ovanför nedflyttningsplats. Torns IF har på de tre senaste matcherna en vinst, en oavgjord och en förlust, vilket inte säger så mycket om deras formkurva. Ser man lite längre tillbaka, fem matcher, så har de förlorat tre matcher med stora siffror. Man åkte först på 1-4 hemma mot Trollhättan, sedan förlust med 5-1 borta mot Utsikten och till slut förlorade man Lundaderbyt med 7-1 borta mot Lunds BK.

Så trots att Torn spelar i en högre division kommer det inte att vara omöjligt för FC Rosengård att ta sig vidare till den andra kvalomgången i Svenska Cupen. Revanschlustan från seriestarten borde var tändvätska nog för FC Rosengård att ta sig vidare till den andra rundan. Man visade sig inte från sin bästa sida i matchen mot Balkan och det är något man kommer att vilja förändra. Det kan förhoppningsvis ge en ordentlig reaktion på onsdag.

FC Rosengårds lagkapten Linus Fridolf tycker det är viktigt att kunna studsa tillbaka så snabbt som möjligt efter en match som den mot Balkan. Linus förklarar:
– Vi har stor potential i truppen och har gjort många fina halvlekar men det hjälper inte att bara snacka – vi måste kunna visa det med resultat också.

Skulle inte det räcka så finns väl alltid motivationen i att vinna över högre rankade lag? Det har hänt förr och det kommer att hända igen.

– Absolut ger det en extra boost att möta lag från serier högre upp och en bra chans för våra spelare att visa upp sig. Att ta sig till ett eventuellt gruppspel där vi kan få möta ännu bättre lag ökar ju motivationen, berättar Linus.

FC Rosengård har på sina tre senaste matcher spelat en oavgjord och förlorat två matcher. Vad skulle kunna vara bättre än en vinst mot Torn för att komma in i vinnarspåret och samtidigt säkra avancemang i Svenska Cupen?

– Både vi och torn har blandat och gett i inledning av serierna, så jag ser det som en helt öppen historia men det hade suttit jäkla fint med en vinst och ha något att bygga vidare till nästa match på Hässleholm redan på lördag i serien, avslutar lagkapten Linus Fridolf.

De senaste inläggen: