Inför derbyt mot Prespa Birlik

I morgon spelas den 26 och sista omgången i 2019 års upplaga av Division 2 Västra Götaland och FC Rosengård avslutar säsongen med derby på bortaplan mot Prespa Birlik. Det har varit en säsong som bjudit på det mesta i både positiv och negativ bemärkelse samtidigt som den varit ovanligt lång för FC Rosengård del då man spelade Svenska Cupens gruppspel redan i februari. Under hösten så har man haft det tungt då skador avstängningar och i vissa fall har man haft allt annat än marginalerna på sin sida och det i sin tur lett till att FC Rosengård ligger på femte plats i tabellen inför den sista omgången.
Morgondagens motståndare har  kämpat i princip hela säsongen kring de nedre strecken för att undvika både kval och direktnedflyttning och inför derbyt så ligger de en poäng ovanför negativ kvalplats. Så om  Prespa vill vara helt säkra på att få spela Division 2 fotboll nästa säsong så är det bara seger och tre poäng som gäller för dem imorgon annars så kan deras kontrakt bara räddas av resultaten i de andra matcherna och den sitsen vill man förmodligen inte hamna i. Med tanke på förutsättningarna plus det faktum att det är ett derby bäddar för att det kommer att vara ett väl motiverat Prespa Birlik som möter FC Rosengård i morgon sedan kommer dom dessutom till matchen med ett bra sälvförtroende då de vunnit sina tre senaste matcher.
Inför matchen mot Prespa Birlik så har FC Rosengård förlorat sina tre senaste matcher, först förlorade man hedersamt mot Ängelholm borta, sedan föll man på övertid mot Assyriska på bortaplan och i helgen som gick fick man sig en ordentlig lektion i kampen om fjärdeplatsen då man föll mot Onsala med 2-5 på Rosengårds IP. Nu ligger man som nämnts på femte plats och rent matematiskt så har man fortfarande chansen att ta fjärdeplatsen men då krävs att man vinner med sex måls marginal och att Onsala havererar mot Assyriska och det kan vara lite mycket att hoppas på. Vad man däremot kan hoppas på är att det kommer en reaktion på förra helgens resultat som ingen i laget var nöjd med och att FC Rosengård visar att man är bättre än vad tabelläget säger. Nu är det ju derby och bara det bäddar för att det är ett motiverat FC Rosengård som spelar i morgon då det är en hel del prestige inblandat och förhoppningsvis kan och kommer FC Rosengård att avsluta säsongen med att sjunga i omklädningsrummet efter domaren blåst av säsongen 2019.