Inför Djurgården – FCR

När FC Rosengård och Djurgårdens IF möttes under vårsäsongen 2021 stod Guðrún Arnardóttir på andra sidan, som lagkapten i Stockholmslagets färger. Under sommaren tog hon klivet till FC Rosengård och nu ser hon fram emot att åka till Stockholms Stadion med FCR-loggan på bröstet och att ta tre poäng.

En gemensam träning hinner laget med mellan landslagsuppehållet och bortamatchen mot Djurgården. Guðrún Arnardóttir spelade två VM-kvalmatcher med sitt Island, mot Belarus och Tjeckien.

– Det har varit jättebra med landslaget! Vi vann båda matcherna och det var viktigt för oss i VM-kvalet, så jag har en bra känsla med mig tillbaks hit.

Hur går dina tankar inför matchen mot Djurgården?
– De har ju inte fått så bra start på säsongen med förlust i sina två första matcher, så de kommer ju verkligen vilja gå för det och få med sig poäng från matchen mot oss. Vi måste vara redo när vi kommer dit, spela vår fotboll och då tror jag vi kan ta det.

Det är en intensiv period som väntar laget – fyra matcher på två veckor där Djurgården, AIK, Häcken och Hammarby står för motståndet. Inget lag har ännu lyckats plocka full poäng och FC Rosengård är just nu ett av fem lag på fyra poäng.

Vad blir viktigt under de kommande veckorna med så täta matcher?
– Det blir viktigt att ge allt i matcherna och försöka återhämta oss bra däremellan. Det är också viktigt att vi har bra spelare på bänken som kan komma in, för vi kommer inte kunna använda samma spelare fullt ut under alla fyra matcherna.

Avspark på Stockholms Stadion 16.00 på långfredagen. Matchen sänds på TV6 och Viaplay.

Utanför truppen står fortfarande: Fiona Brown, Frederikke Thøgersen, Jelena Čanković, Rebecca Knaak, Jessica Wik.

De senaste inläggen: