Inför DM Finalen på Onsdag

På onsdag kommer DM finalen att avgöras på Malmö IP när FC Rosengård möter Trelleborgs FF. Trelleborgs FF har redan vunnit DM en gång tidigare, 1989 men för FC Rosengård så kan det bli den första segern och chansen att ansluta sig till så fint sällskap som Malmö FF, Lunds BK, Kristianstads FF och redan nämnda Trelleborgs FF.
Gästande Trelleborg räddade sig kvar i Division 1 tack vare bättre målskillnad genom att besegra Örgryte borta med 2-4 i helgen och facit för säsongen blev åtta vinster, åtta oavgjorda och tio förluster. Inför säsongen var det många som tippade TFF som ett mittenlag men till slut så fick man kämpa för att kunna spela Division 1 fotboll även 2015.
FC Rosengård har inte spelat en match sedan den 11 oktober då man spelade den sista seriematchen, 1-1 mot Asarum och man slutade därmed som tvåa för andra året i rad. Men nu ligger fokus såklart på DM finalen och Ylli berättar: ”Det ska bli roligt o spela en match som har en betydelse nu när serien är slut. Det är en final vi så klart vill vinna och kunna avsluta detta året med en skön seger. Nu möter vi ett bra motstånd från Division 1 där vi kan se vilken nivå vi ligger på för att sen jobba vidare inför nästa år där vi kan se vad vi behöver förbättra.” Att TFF avslutade sin säsong i helgen och därmed fortfarande har matchtempot uppe ser inte Ylli som att det behöver vara något problem för FC Rosengård: ”I o med att Trelleborg hade sin sista match i helgen så har dem ju lite fördel att ha varit igång hela tiden, men vi har ju haft ett antal träningar med bra fart i träningarna så vi ska kunna ge dem en match.”
Finalen sparkaas igång klockan 19.00 på onsdag och 90 minuter senare har vi svaret på om TFF vunnit sitt andra DM eller om FC Rosengård tar sitt första.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *