Inför Eintracht Frankfurt vs

FC Rosengård

Johan Glennmo har precis landat i Tyskland när vi får tag i honom per telefon. Tillsammans med nye fotbollschefen Roger Palmgren har han flugit ner för att vara på plats när FC Rosengård spelar sin sista match i Champions League för den här gången. Sol och åtta grader är det väderbesked han ger, även om han inte hunnit ut ur ankomsthallen när vi pratar.

Johan, har du hunnit komma in i ditt nya jobb Johan?

– Jag börjar faktiskt inte förrän i morgon, rent formellt, men jag har tagit lite möten och lagt en del tid på att tänka igenom saker så jag har tjuvstartat lite grand.

Kommer det att bli stora förändringar i organisationen?

– Inte så som jag ser det, nu direkt. Det blir väl lite småjusteringar till att börja med, sen får vi analysera och göra förändringar efter hand. Jag ser gärna att vi framöver får upp lite fler egna talanger både på dam- och herrsidan. Det ska vi jobba på, det är den största och viktigaste förändringen.

I förra Champions League-matchen, hemma mot Benfica, lyckades vi ta en pinne när vi spelade 2–2.

– Det var absolut härligt. Det kändes också som ett fall framåt spelmässigt och var mycket positivt. Kul att se dem spela fotboll, det var inte så ängsligt spel som man stundtals har sett när det börjat gå dem lite emot, utan bara full fart framåt.

Vad ser du fram emot inför kvällens match mot Eintracht Frankfurt?

– Att vi fortsätter spela den fotboll som vi gjorde mot Benfica. Det är ju en speciell match, inget av lagen har något att spela för, mer än att båda såklart vill göra ett så bra avslut som möjligt. Det kommer att bli en bra kamp och jag tror att vi har rätt bra chanser. Tyskorna är ju alltid vältränade och fysiska, så det får vi ha koll på. Jag såg tyvärr inte förra matchen mot dem, men det känns som att vi är ett bättre lag än vi varit tidigare i turneringen, så det känns som att det finns hopp om det.

Även om vi nu inte har något att spela för just i Champions League, så är det ju väldigt bra försäsongsträning med den här typen av matcher.

– Absolut, det är den bästa typ av matcher man kan få. Matcher är bästa träningen.

Är det några särskilda spelare som har imponerat på dig nu i vinter?

– Halimatu Ayinde har sett bra ut och Bea Sprung var väldigt bra nu mot Benfica, hoppas hon får vara skadefri. Det är väl de två som ligger närmast till hands och båda gjorde bra ifrån sig mot Bröndby i träningsmatchen också. Sen tror jag att båda våra japanskor kommer att bli sevärda, det ska bli intressant att se om de kan höja sig nu när de är två och med det har en annan trygghet utanför plan.

Efter Champions League-spelet är det dags för träningsmatcher och så spel i Svenska Cupen. Satsar vi på sistnämnda?

– Titlar ska man försöka vinna och cupen ger bra förberedelse inför damallsvenskan, så ja det gör vi.

Är det något annat du vill hälsa till läsarna?

– Jag ser fram emot att börja som klubbchef och jag ser fram emot säsongen som kommer. Jag kommer att sitta en hel del på båda kanslierna – Malmö IP och Rosengårds IP. Mitt andra jobb kan jag göra varifrån som helst och är inte kontorsbunden. En del resande blir det, men i det andra jobbet är jag inte operativ. Min operativa roll kommer att vara i FC Rosengård.

Nu är det dags att tippa matchen, det är sen Hedenhös!

– Jag tror att det blir 1–2, alltså att vi vinner. Mai gör ett mål och så får Schough gärna göra ett, det hon gjorde senast var väldigt snyggt.

De senaste inläggen: