Inför FC Rosengård 1917 – IS Halmia

Efter förra helgens seger mot Eslöv med 6-0 så bär det av till Halmstad imorgon för att möta IS Halmia. I och med segern så klättrade man upp på fjärdeplatsen i tabellen och mot IS Halmia så jagar man sin tredje raka seger och fortsatt avancemang i tabellen med nio poäng på fem matcher. Morgondagens motståndare Halmia har så här långt haft en tung inledning då man i skrivande stund parkerar på elfteplatsen med fyra inspelade poäng. Att Halmia inte ligger bättre till i tabellen är lite av en överraskning då man inför säsongen nämndes som en möjlig seriesegrare, fast å andra sidan så återstår det mycket av säsongen och dom kommer att börja plocka poäng förr eller senare. I sin senaste seriematch så förlorade Halmia mot Assyriska med 5-2 men i veckan studsade man tillbaka när man slog seriekonkurrenten Vinberg med 3-1 i DM. Om segern mot Vinberg är bra eller dåligt för FC Rosengård återstår att se.
FC Rosengård har efter en lite trevande inledning fått fart på både boll och spel då man inför matchen har två raka segrar i bagaget. Först slog man Stafsinge borta för att sedan, som nämnts, avpollettera Eslöv med klara 6-0.
Två raka segrar är absolut ett bra resultat, det går inte att göra det bättre men det är framförallt sättet som FC Rosengård genomförde de senaste matcherna på som visar att man ska ligga uppe i tabelltoppen och kriga. I matchen mot Stafsinge så slutade man att springa och kämpa för att få med sig de tre poängen till Malmö trots att man kunde lutat sig tillbaka och nöjt sig med en poäng i en svår bortamatch. Mot Eslöv så var det ingen tvekan om vilket som var det bättre laget men man fortsatte att jobba på utan att bjuda gästerna ett enda dugg. Man hade kunnat slappna av och nöjt sig med tre, fyra mål mot noll eller till och med lurats att tro att det var över och bjudit in Eslöv i matchen.
FC Rosengårds Zakaria Sawo som inledde målskyttet mot just Eslöv säger att det är just den inställningen och attityden som kommer att fälla avgörandet mot Halmia på lördag. Han fortsätter:
– Vi vet att det är ett bra lag som vill spela fotboll, det är ett av de bättre lagen i serien. Helt klart. Vi är väl förberedda inför matchen mot Halmia och det kommer att bli en väldigt bra match med högt tempo och mycket kamp.
Förra säsongen vann FC Rosengård både hemma och bortamatcherna mot Halmia och imorgon siktar man på den tredje i rad. Matchen spelas på Örjans vall med start klockan 15.00 om ni råkar ha vägarna förbi.