Inför FC Rosengård 1917 – Malmö FF

Idag gästas FC Rosengård 1917 av Malmö FF. Det är tredje gången lagen möts under året, då de både mötts i serien och senast i DM-semifinalen där FC Rosengård till sist fick se sig besegrade efter att matchen gått till både förlängning och straffläggning. Nu är det dags för ett nytt Malmöderby och inför matchen har vi pratat med huvudtränare Marcus Kaloudis, som inte är sen med att berömma sina spelare.

Ni har två matcher kvar denna säsong, hur har säsongen känts såhär långt?

– Det har varit två delar kan man säga, dels våren där vi hade fler spelare tillgängliga och sen höstsäsongen där vi är lite färgade av att ha tappat en del spelare och det har påverkat gruppen på olika sätt. Dels vad vi kan göra i träningen, men också dynamiken och energin i gruppen. Men med det sagt så tycker jag att spelarna har kunnat förhålla sig till det så professionellt som möjligt. Vi har fortsatt drivit på processerna i träning och under träningsveckorna och dem har förhållit sig professionellt. Sen är det klart att det påverkar och färgar en grupp när man tappar spelare som vi har gjort, men det har samtidigt kommit in spelare från 19-årslaget som har bidragit med energi och kompetens, säger huvudtränare Marcus Kaloudis.

Hur är känslan i laget?

Det är en bra stämning i truppen och det är något vi har arbetat med i processer där spelarna har fått dela sina tankar och känslor. Jag tycker de har varit professionella i det också. Att fortsätta försöka trots att förutsättningarna inte ser likadana ut. Sen har vi under året påverkats av att vi förlorat fotbollsmatcher, men det har gett oss möjlighet att arbeta med processer ännu mer än vad vi skulle gjort annars i gruppen. Jag sa det innan matchen mot Eskilsminne, att vi var vid gott mod och det är vi nu också. Sen är det i slutet av säsongen och det finns väl en mental trötthet hos vissa, men jag tycker vi har varit ihärdiga och spelarna har skött det på ett bra sätt, varit uthålliga i det och hållit modet uppe.

Ni möter Malmö FF på söndag, det är derby och vad blir viktigt i matchen?

– Det blir tredje gången i år vi möter dem nu, vi har mött dem i serien och DM innan. Det är klart att det är intressant med ett derby och jag kan tänka mig att dem har målsättningen att gå rent och vinna alla sina matcher. Dem spelar för det och samtidigt är det prestige i att slå Rosengård. Vi vill ju också vinna den här matchen och stå upp och vinna mot ett bra fotbollslag. Senast i DM så ger vi dem en bra match och vi är påkopplade och aggressiva och inställda på att göra vårt bästa helt enkelt och där behöver vi vara rent mentalt för att vi ska kunna stå upp mot dem. Framför allt vårt försvarsspel blir viktigt, det behöver sitta och vi behöver ha en aggressivitet i det och vara där på varje spelare. Anfallsspelet blir också viktigt och det behöver vi få igång lite bättre än hur det har sett ut den senaste tiden. Att vi tävlar om varje situation i matchen egentligen, det blir viktigt tror jag, avslutar huvudtränare Marcus Kaloudis.

Avspark 12.00 på Malmö IP.

Matchen sänds på Sydsvenskan.

De senaste inläggen: