Inför FC Rosengård – Asarums IF/ FK

Efter två raka förluster i serien och en i DM/ Cupen så är det dags att vända blad på söndag när Asarum kommer på besök. Nu har man en ny tränare och det kan ta sin tid för en tränare att lära känna sina spelare och vice versa men samtidigt så måste man börja plocka poäng.
Söndagens motståndare Asarum är ännu ett lag som behöver poäng och dom kommer att göra allt för att åtminstone få med sig ett kryss hem till Blekinge. På deras tre senaste matcher så har Asarum vunnit en och förlorat två, först vann dom hemma mot Berga för att sedan förlora mot först BW90 borta och sedan Kvarnby hemma. Totalt sett så har Asarum fått ihop 21 poäng fördelat på sex vinster, tre oavgjorda och nio förluster.
Rosengård har haft en tung säsong och kommer som redan nämnts till match med två serieförluster och en förlust i DM/ Svenska Cupen i bagaget och en trend som måste brytas. Senast förlorade man borta mot Torn och dessförinnan förlorade man derbyt mot Kvarnby i serien och i DM/ cupen så åkte man dit mot Div 1 laget Eskilsminne. Nu kanske inte förlusten mot Eskilsminne är lika tung som de i serien då det snarare hade varit en bonus om man tagit sig vidare men oavsett vilket så räknas det ändå som en förlust.
Ett av problemen är och har varit hela året är att man har så förtvivlat svårt att göra mål, visst man vann mot Kvarnby i våras med 4-0 och man slog Asarum med 0-3 på bortaplan men sett till hela säsongen så har man gjort 23 mål på 18 matcher och det är inget bra facit. Vilket för övrigt är precis lika många som Asarum gjort, skillnaden är att Asarum släppt in betydligt fler. FC Rosengård har mycket boll i matcherna men man lyckas inte omsätta det i mål, det verkar nästan som det låser sig när man väl kommer till den sista tredjedelen av planen. Sedan finns det så klart andra faktorer som också bidragit till att FC Rosengård har dalat i tabellen som ett stundtals darrigt försvarsspel till att det är fel färg på benskyddstejpen. Färgen på benskyddstejpen var kanske med lite ironi men faktum kvarstår att man vinner inga matcher om man inte gör mål, så enkelt är det.
Sedan är det en gåta hur FC Rosengård kan vara seriens fjärde sämsta hemmalag samtidigt som vi är seriens näst bästa bortalag? Det borde vara så att lagen som kommer till Rosengårds IP vet att de kommer att få några av de jobbigaste nittio minuterna under säsongen men så är det inte. Så vad är egentligen problemet? Kanske är det så enkelt att killarna gillar att resa och det är enkelt att lösa, vi bokar en buss och åker en sväng inför varje hemmamatch också.
Nu är det nog inte så enkelt att en busstur skulle lösa problemet med målskyttet, ett darrigt försvarsspel eller att få bort hemmaspöket men Malik var nog inte långt ifrån en lösning när han sa ”gör om och gör rätt” efter matchen mot Torn. Och varför inte redan imorgon mot Asarum?