Inför FC Rosengård- Assyriska BK

Det är dags för en ny hemmamatch på Rosengårds IP imorgon när Göteborgslaget Assyriska BK kommer på besök.
Morgondagens motståndare är inne i en tuff period just nu då man förlorat fem raka seriematcher och dessutom blivit utslagna ur Svenska cupen. Följden av de dåliga resultaten är att man halket ner i tabellen och inför torsdagens match så ligger man på tolfte plats och kvalplats neråt. I deras senaste match blev det förlust mot BK Olympic med 2- 0 på Lindängen men det är ett lag som i sina bästa stunder kan plocka poäng av vilket annat lag som helst i serien. Till exempel så är man ett av tre lag som hittills vunnit mot serieledande Qviding och man har även spelat jämnt med Ängelholm trots förlusten.
Senast lagen möttes på Rosengårds IP så slutade det med en klar hemmaseger med 3-0 till FC Rosengård efter två mål av Granit Sherifi och det skulle inte göra så mycket om man fick med sig ett liknande resultat från matchen imorgon. För det är så att tabelltoppen i Divison 2 VG har utvecklat sig till ett riktigt getingbo där det bara skiljer tre poäng mellan Qviding på förstaplatsen med 25 poäng och Onsala på femteplatsen med 22 poäng. Så med andra ord är varje poäng viktig och inför matchen mot Assyriska så ligger man på tredje plats med 24 poäng med chansen att återta serieledningen vid en eventuell vinst. Under förutsättning att en del resultat går Rosengårds väg vill säga.
FC Rosengård kommer till match med en förlust mot Onsala i bagaget och det är en hel del revanschlust i laget. Förlusten i sig är kanske inget att prata om då Onsala var det bättre laget för dagen men det är ett faktum att killarna i FC Rosengårds trupp hatar att förlora och för att så att säga, återställa ordningen så behöver man en seger mot Assyriska. Man behöver helt enkelt komma tillbaka in i vinnarspåret så fort som möjligt, dels för sin egen skull men även för att sätta press på de övriga lagen som ligger i toppen av tabellen.
Matchen spelas imorgon torsdag, 20/6 med avspark klockan 19.00