Inför FC Rosengård – BW 90 IF

Efter förra lördagens förlust mot IFK Hässleholm så är det dags för en ny hemmamatch imorgon när BW 90 IF kommer till Rosengårds IP. När FC Rosengård och BW 90 möttes i våras i Bjärsjölagård så slutade det med 0-1 seger till FC Rosengård efter att Ylli gjort målet på straff. BW 90 IF var inför säsongen tippade att hålla till på den nedre halvan av tabellen men har så här långt kanske varit seriens positiva överraskning. Trots att man har varvat bra insatser med lite sämre så ligger man på en sjätteplats i tabellen med 22 inspelade poäng och bara tre poäng efter FC Rosengård på fjärdeplatsen med en match mindre spelad. BW 90 har gjort en del förändringar i sin trupp, en del spelare har lämnat och nya har kommit in, bland annat har före detta FC Rosengård spelarna Sokol Halili och Mohammed Abo- Sharkh anslutit under sommaren till BW’s trupp. Lördagens match blir höstpremiär för BW 90 men före uppehållet så spelade man två oavgjorda och vann en match, först kryssade man borta mot IFK Hässleholm, sedan slog man Berga hemma för att sedan kryssa igen hemma mot Kvarnby. Enligt BW 90’s hemsida så kommer de inledande matcherna på hösten att vara ”väldigt viktiga” då man vill hålla god marginal ner till botten av tabellen och inför helgens match mot Rosengård så har man bara åtta poängs marginal ner till kvalplatsen.
I och med förlusten mot IFK Hässleholm förra helgen så har FC Rosengård halkat ner till fjärdeplatsen och om man ska formulera det kort så vill killarna ha revansch. Man kan mycket bättre än det man presterade mot IFK Hässleholm och det vill man visa imorgon mot BW 90, det gäller att hitta tillbaka till det hårda arbetet som lade grunden till att trepoängarna togs. På de tre senaste matcherna så har FC Rosengård i tur och ordning förlorat mot Nosaby hemma med 1-2, sedan vann man borta mot Berga med 0-3 efter att man gjorde en strålande andra halvlek och nu senast så förlorade man alltså återigen på Rosengårds IP mot IFK Hässleholm.
En av anledningarna till att FC Rosengård halkat ner till fjärdeplatsen är att FC Rosengård har haft det tungt på hemmaplan och det är lite av en gåta. Motståndarna borde ligga sömnlösa dagen innan match för att dom vet att dom ska möta ett starkt FCR på Rosengårds IP och att det kommer att bli den veckans jobbigaste eftermiddag. Men tyvärr så är det inte så just nu. Inför helgens match så är FC Rosengård seriens sämsta hemmalag tillsammans med Österlen med fem förluster och det är dags att putsa till de siffrorna imorgon genom att ta de tre poängen mot BW 90. Det ska man göra genom att ge BW 90 en riktigt jobbig eftermiddag och inte genom att vara goda värdar och bjuda dem på någonting.
Matchen spelas imorgon lördag 1/8 kl 14:00 på Rosengårds IP

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *