Inför FC Rosengård – FK Karlskrona

FC Rosengård är mitt uppe i en period med tufft matchande, i onsdags så vann man borta med 0-3 mot Asarum, imorgon möter man seriekonkurrenten Karlskrona och på tisdag spelar man DM mot Hyllie.
Det blir tre matcher på sex dagar men just nu ligger allt fokus på morgondagens match mot Karlskrona som inför starten var tippade som eventuell seriesegrare. Det är ett tips som kanske inte är helt fel med tanke på hur de spelat så här långt då de vunnit fyra matcher och spelat två oavgjorda efter sex omgångar. Med ett sådant facit så borde man kanske ligga lite högre än en tredjeplats i tabellen men det är jämnt i toppen då det skiljer två poäng mellan ettan och trean och däremellan parkerar FC Rosengård på en andraplats. Hur som helst så vann Karlskrona sina fyra första matcher sedan har de spelat oavgjort borta mot BW90 (1-1) och i den senaste matchen så spelade man oavgjort (1-1) hemma mot Kvarnby så frågan inför lördagens match är hur deras formkurva ser ut?
Förra säsongens möten mellan FC Rosengård och Karlskrona slutade med en vinst på hemmaplan på våren efter att Emmanuel gjort matchens enda mål i den 81 á minuten. På hösten möttes lagen uppe i Blekinge och den matchen slutade också med en seger för FC Rosengård, nu vann man med 0-2 efter att Ali och Dennis gjort målen.
I morgon är det så dags för ett nytt möte mellan lagen och dagens lättaste tips är nog att det kommer att bli en tät match för att varken Karlskrona eller FC Rosengård vill tappa poäng och riskera att halka efter i tabellen. För FC Rosengårds del så kommer man till match med segern mot Asarum i ryggen med allt vad det ger i form av självförtroende och stämning i truppen för trots förlusten mot Torn så är laget på väg åt rätt håll. I de tidigare matcherna så varvade man bra insatser med mindre bra men man vann ändå men i matchen mot Asarum så såg det stabilare ut sett över nittio minuter. Det intygas även av killarna i truppen som säger att ”laget blir bättre och bättre för varje match som går och just nu pekar formen uppåt”.
Som en liten aptitretare inför morgondagens match så bjuder vi på bilder från FC Rosengårds senaste match mot Asarum.
Matchen spelas imorgon lördag på Rosengårds IP klockan 14.00.