Inför FC Rosengård- IS Halmia

FC Rosengård vann förra helgens derby mot LB07 och klättrade upp till sjunde plats i en oerhört jämn tabell där det bara skiljer sju poäng mellan plats två och plats tolv. Sjundeplatsen innebär också att man har fyra poäng upp till kvalplatsen till Division 1 men det innebär också att man har tre poäng ner till negativ kvalplats inför helgens match.
FC Rosengård och IS Halmia har stött på varandra ett antal gånger under årens lopp och det har oftast varit täta målsnåla men intressanta matcher. Förra säsongen så vann FC Rosengård borta mot Halmia med 0- 1 på våren och på hösten så slutade det med en 0- 1 förlust hemma på Rosengårds IP.
Inför helgen så ligger Halmia på åttonde plats, en poäng efter FC Rosengård  med två vinster, två förluster och två oavgjorda. Halmias form inför helgen är ett litet frågetecken då de spelat oavgjort i sina två senaste matcher, först kryssade man borta(1- 1) mot nykomlingen Varberg och i helgen som gick så upprepade man resultatet borta mot Olympic. Det innebär att Halmia sitter i lite av samma sits som FC Rosengård; vid en vinst så hänger man på i toppen men då de bara har två poäng ner till negativ kvalplats så har dom inte råd med att bjuda på något bakåt och kommer att spela därefter.
För två veckor sedan så fick äntligen FC Rosengård full utdelning och belöning för sitt spelövertag i och med segern mot Ullared och det följde man upp med en ny seger när man vann borta över LB07 i helgen som gick. Dessförinnan så spelade man tre raka oavgjorda matcher där resultaten inte speglar spelövertaget men tyvärr så är det målen som räknas och det innebär att FC Rosengård ligger i mitten av tabellen med nio inspelade poäng. Man har, som redan nämnts, fyra poäng upp till kvalplatsen och ytterligare två till förstaplatsen vilket gör matchen mot Halmia extremt viktig om man vill hänga på tåget mot Division 1 för än så finns chansen att blanda sig i toppstriden. Att topplagen kommer att ta full pott under de sju matcher som återstår är osannolikt och då gäller det att man gett sig bästa möjliga chans att utmana och sätta press på dem i kampen om biljetten till Division 1. Men först gäller det att ta sig an IS Halmia och fortsätta på den inslagna vägen där man jobbar för varandra ända in i det berömda kaklet och det kommer att behövas då Halmia är ett bra lag även om dom inte vunnit på de två senaste omgångarna.