Inför FC Rosengård – Hässleholms IF

När FC Rosengård och Hässleholms IF möttes på Rosengårds IP förra säsongen så slutade matchen 1-1 efter att Chris Ajakpoloho kvitterat efter cirka 60 minuters spel och lika jämt var det när poängen summerades efter säsongen. Både FC Rosengård och Hässleholm slutade på 40 poäng och det var målskillnaden som gjorde att Rosengård slutade fyra och Hässleholm femma.
I år så har Hässleholms IF inlett säsongen bra då man har fyra vinster, två oavgjorda och en förlust efter sju omgångar. Senast vann man med 8-1 över Lindsdal på hemmaplan och dessförinnan kryssade man borta mot IFK Hässleholm och förlorade hemma mot Karlskrona med 1-3. Förutom seriespelet så spelade HIF precis som Rosengård i DM i veckan och där åkte man ut efter att ha förlorat mot Hyllie med 2-1 efter förlängning. Nu prioriterar man kanske inte DM lika högt som seriespelet där man på förhand nämnts som ett av lagen som kan stå som slutsegrare i höst men ett lag är å andra sidan bara så bra som deras senaste match och Hyllie låg under med 0-1 för att sedan vända och vinna. Annars kanske det är så enkelt att Hässleholm hade redan fokus på helgens match mot FC Rosengård där man måste få med sig ett bra resultat för att inte tappa ytterligare mark uppåt då det inför matchen skiljer fem poäng mellan Rosengård på andraplatsen och Hässleholm på tredje.
Om Hässleholm haft en bra inledning på säsongen så har Rosengårds varit snäppet bättre då man vunnit sex raka matcher och enda poängförlusten kom i premiären då man kryssade mot Karlskrona på Rosengårds IP. Sedan har man hunnit med att besegra Kulladal med 2-0 i veckan som gick och man har fått de resultaten man velat men samtidigt så har spelet hackat emellanåt vilket också är något som tränarstaben både nämnt tidigare och jobbar på inför fortsättningen. Nu har det sett bättre och bättre ut ju fler matcher man spelat och man är på god väg att få de där sista pusselbitarna på plats och man få nog ställa in sig på att det kommer att krävas i matchen mot Hässleholm som är ett tufft lag att möta.
Så här dagen före match så funderar Malik så här:
”Det är en ny match imorgon mot Hässleholms IF som är ett av de tippade topplagen i Division 2 och det lär bli en tuff match eftersom Hässleholms IF är ett välorganiserat lag med duktiga individuella spelare. Men vi vet vad vi kan när vi är fokuserade på uppgiften och samtidigt är vi starka hemma på Rosengårds IP så med rätt inställning och fokus så skall det gå bra för FC Rosengård. Väl mött imorgon våra supporters och sponsorer, forza FC Rosengård.”
Missa inte när tabelltvåan FC Rosengård drabbar samman med tabelltrean Hässleholms IF imorgon klockan 14.00 på Rosengårds IP.