Inför FC Rosengård – Hässleholms IF

Inför helgens match så har FC Rosengård halkat ner till sjätteplatsen som man delar poängmässigt med BW90 och IFK Malmö, det är bara målskillnaden som skiljer lagen åt. Att Rosengård har haft en tung höst räcker det med att titta på tabelläget för att förstå men där andra kanske skulle gett upp och kastat in handduken så fortsätter laget att kämpa hårt för att vända trenden. Till att börja med så gäller det alltså få med sig ett bra resultat från matchen mot Hässleholm nu på söndag och bygga vidare därifrån. Men ett steg i taget.
Söndagens gäster Hässleholm ligger på tredjeplats i tabellen med en poäng upp till andraplatsen och fyra poäng ner till fyran Kvarnby, dom har vunnit nio matcher, spelat åtta oavgjorda och tre förluster. Med lite snabb huvudräkning så innebär det att dom har skrapat ihop 35 poäng och ligger inför helgens match sju poäng före FC Rosengård. Hässleholm har blandat och gett under de senaste tre matcherna då de spelat en oavgjord, förlorat en och vunnit en och nu senast blev det alltså oavgjort mot Kvarnby på hemmaplan, 0-0. Enligt Kvarnbys hemsida så var det en tuff match med fysiskt spel, vilket inte direkt är någon överraskning då Hässleholm är ett fysiskt spelande lag. Det finns inget som säger att matchen på söndag kommer att bli något annat än en tuff tillställning heller då det delades ut sju gula kort i vårens möte mellan FC Rosengård och Hässleholms IF.
För att FC Rosengård ska kunna få med sig ett bra resultat från söndagens match så krävs det fullt fokus över nittio minuter men framförallt att man står upp för varandra för det är bara om man fungerar som ett lag som man kommer att klara det. Hässleholm har siktet inställt på andraplatsen och vill dom ta den så måste dom besegra FC Rosengård som står i vägen. FC Rosengård har fortfarande möjligheten att ta andraplatsen och få ett bra avslut på säsongen innan världens längsta försäsong sätter igång och bara det borde fungera som en bra morot inför söndagens match. Och skulle inte det vara nog för att motivera sig så är den hemska sanningen att om man inte börjar plocka poäng så är det bara åtta poäng ner till kvalplatsen samtidigt som det är 18 poäng kvar att spela om.
Nu tror och hoppas jag att Rosengård är bättre än att man ska bli indragna i kampen runt kvalplatsen men å andra sidan så trodde jag inte jag skulle behöva skriva det här heller inför säsongen 2015. Så det är väl helt enkelt så att man kan tro och hoppas hur mycket man vill för i slutändan så är det ändå hårt arbete, oavsett om det innebär att tjonga långbollar eller ett spel a’ la Barcelona, som vinner poängen.
Maliks tankar om matchen går så här:
”En ny svår match mot ett bra spelande Hässleholms IF väntar och vi borde börja ta poäng nu. Vi spelar bra fotboll med bra passningsspel och stor rörlighet och variation men vi släpper in för enkla mål samtidigt som vi missar på tok för mycket framåt. Dock jobbar vi med detta kontinuerligt och veckans träningar bådar gott så vi känner stor tillförsikt inför söndagens match. Väl mött Rosengårdare/ Malik”