Inför FC Rosengård – IFK Berga

På lördag är det dags för en ny match på Rosengårds IP när FC Rosengård tar emot nuvarande tabelltrean IFK Berga. Senast lagen möttes var i augusti uppe i Kalmar och det slutade med en seger för FC Rosengård, 0-2 efter mål av Simon Ingheden och Ismael Hussein.

Lördagens gäster, IFK Berga, har så här långt haft en bra säsong och ligger på tredje plats i den haltande tabellen med 37 inspelade poäng efter tio vunna matcher, sju oavgjorda och fem förluster. På deras tre senaste matcher vann de först borta mot Hässleholms IF med 0-2, kryssade sedan hemma mot Karlshamn, 1-1, och nu senast vann de på Rosengårds IP mot Balkan med 2-5. Berga verkar ha hittat formen nu lagom till slutspurten av säsongen 2021 och faktum är att de inte förlorat på sju omgångar. Gissningsvis vill man förlänga den sviten på lördag.

Nu har Berga redan visat att de trivs på Rosengårds IP, i och med segern mot Balkan, och de vill garanterat ta revansch för förlusten senast. Detta kommer göra lördagens match till en riktigt utmaning för FC Rosengård. Nu finns det absolut inga lätta matcher i division 2 men det finns de som
kan vara lite svårare och det här är en av de matcher då båda lagen jagar poäng för att haka på i serietoppen. FC Rosengård har inför helgens match spelat tre och en halv match efter att bortamatchen förra fredagen mot Eslöv avbröts i början av andra halvlek på grund av dimma. På de tre senaste färdigspelade matcherna har man förlorat en mot Karlshamn på hemmaplan, 2-3, sedan kryssade man, 2-2, i derbyt mot Balkan och förra helgen besegrade man Räppe med 5-0 efter en riktigt bra laginsats.

FC Rosengård vann bortamatchen med 0-2. Vad kommer att krävas för att ta en ny trepoängare mot Berga?
– Det kommer krävas en liknande prestation som vi gjorde där uppe, det är en utav de klart bästa matcherna vi gjort i år. Vår sätt att spela fotboll den matchen var fantastiskt, både offensivt och defensivt. Vi är också fullmedvetna att det nu är en ny match med andra förutsättningar, men går vi bara ut med stor vilja att göra jobbet matchen igenom så blir vi svårslagna, berättar FC Rosengårds tränare Marco Whittle.

Berga slog Balkan senast med 2-5 och verkar vara i bra form samtidigt som de är med i tabelltoppen. Kommer det påverka förberedelserna inför matchen?
– Nej det påverkar inte förberedelserna från vår sida. Vi försöker förbättra oss till varje match och komma väl förbereda, oavsett vem vi möter. Berga är ett väldigt bra lag och stora favoriter till att vinna serien i år, men har inte riktigt fått resultaten med sig i många matcher där de kanske förtjänat mer. Nu ser de ut som de fått det mesta att stämma och det gör så klart denna match väldigt spännande. Är
vi bara där mentalt och redo att göra det som krävs så är jag dock säker på att prestationen kommer att belönas med tre poäng.

Hur är läget med truppen, skador? Avstängningar?
– Antagligen som i alla lag så här sent på säsongen, men hur det ser ut på lördag behåller vi för oss själva, avslutar Marco.

Inför helgens match ligger FC Rosengård på femte plats i tabellen, tre poäng efter Berga, och vid en seger passerar man dem i tabellen tack vare bättre målskillnad. Innan segern mot Räppe hade FC Rosengård en kort period där resultaten varierade men mot Räppe visade man vad man kan åstadkomma på planen med rätt inställning och fokus. Lagets fotbollskunnande är det ingen som kan ifrågasätta. Jag skrev något liknande inför matchen mot Räppe och man ska ju inte ändra på ett vinnande koncept. Den hårda sanningen är att det är rätt inställning och fokus som gäller ända in i kaklet om man ska ha någon chans att ta hem serien i år.

Avspark mellan FC Rosengård och IFK Berga på Rosengårds IP lördag 16:e oktober 14.00.

De senaste inläggen: