Inför FC Rosengård – IFK Malmö

Efter segern mot BK Olympic med 0-1 på Lindängen så är det dags för ett nytt derby ikväll mot IFK Malmö. IFK Malmö har haft en tung inledning på säsongen med två vinster och tre förluster på de fem första matcherna. Samtidigt så har man släppt in tolv mål och gjort sju framåt vilket pekar åt att de kanske inte har seriens bästa försvar. Summerar man allt det så räcker det inte längre än till en niondeplats i tabellen, fast å andra sidan så är det ett derby som ska spelas och då brukar inte tabelläget eller tidigare matcher spela så stor roll.
FC Rosengård är så här långt obesegrade i serien trots att man inte fått spelet att fungera helt och hållet. Nu kan man ju kanske välja att se det som ett styrkebesked men det är fortfarande något som man måste komma till rätta med. Men nog om det, inför kvällens derby så är både Malik och Mohamed Ramadan tillbaka efter sina avstängningar samtidigt så hade man en bra träning i lördags så allt är väl förberett inför kvällens derby.
Så här funderar Malik inför matchen: ”Det är ett nytt derby som väntar och det är alltid tufft. IFK Malmö har börjat serien lite tungt men kommer såklart att höja sig mot oss. Så vi kan förvänta oss en hård kamp vilket jag vet att mina killar ser fram emot och de ser fram emot matchen lika mycket som jag. Nu kör tåget vidare och vi skall vara föraren idag också.”
Matchen spelas ikväll på Rosengårds IP med avspark kl 19.00