Inför FC Rosengård – Kristianstad FC

I morgon är det återigen dags för träningsmatch för FC Rosengård 1917 när man tar emot Kristianstad FC hemma på Rosengårds IP.
Kristianstad började, precis som FC Rosengård att spela sina träningsmatcher förra helgen när man mötte Prespa Birlik på bortaplan. Mötet mellan dem slutade med en seger för Prespa Birlik med 2- 0 och Kristianstads tränare Anders Swahn kommenterar insatsen så här enligt deras hemsida: ”Vi är ungdomligt naiva i vissa situationer. Lite för många bolltouch och så tappar vi boll på fel ställen. Det är aldrig rolig att förlora en fotbollsmatch, men det kan vara lärorikt…” Kristianstad FC hade en tung säsong förra året vilket ledde till att man åkte ur Division 1 Södra efter att ha tillbringat de elva senaste säsongerna där och kommer under 2020 att spela i Division 2 Östra Götaland.
FC Rosengård vann som bekant sin inledande träningsmatch mot Österlen FF med 0- 1 på bortaplan efter att Cliff Rindom gjort målet i den första halvleken. Men den matchen är historia då det är dags för nya tag imorgon mot Kristianstad vilket om inte annat kan bli en rikigt bra genomkörare. Veckan efter matchen mot Österlen har varit bra enligt FC Rosengårds tränare Tommy Ringblom och han fortsätter:
Vi såg många saker vi var nöjda med mot Österlen. Som tur är såg vi betydligt fler saker som vi inte var lika nöjda med. Vår syn på fotboll är extremt detaljerad. Det handlar om metrar, sekunder och timing och vi har jobbat med en del av dessa bitar. Precis som vi sa till truppen när vi träffades första gången så ska vi ha tålamod och bygga vidare steg för steg.”
-Så hur är läget i truppen inför lördag?
”Vi har Zia och Silvin borta. Zack är lite tveksam. Å andra sidan är Granit, Egzon och Patchi 100 igen.”
-Hur går tankarna inför matchen mot Kristianstad?
”Tankarna kring Kristianstad är precis som alla andra matcher. Vi ska slipa på vårt eget spel, både offensivt och defensivt. Förhoppningen är att allt fler spelare ska visa att de behärskar sättet vi vill spela på. Jag, Sillen och Jonas är nöjda med utvecklingen hittills. Vi har en gameplan till på lördag och vi går för vinst. För oss finns inget annat och kommer aldrig att finnas.”
Matchen spelas imorgon lördag på Rosengårds IP med avspark klockan 13:30.