Inför FC Rosengård – Kulladals FF

Att FC Rosengård fått en bra start i årets seriespel är ingen hemlighet men det är bara en av de tre tävlingar man kommer att representera klubben i. Ikväll inleder man spelet i årets upplaga av DM genom att möta Kulladals FF på Rosengårds IP klockan 19.00, den tredje tävlingen man kommer att ställa upp i är Svenska Cupen men mer om den senare. Då FC Rosengård spelar i Division 2 så går man tack vare seedningen in i turneringen i den tredje omgången eller 16 delsfinalen tillsammans med lag som Lunds BK, FC Höllviken, Kristianstad FC, Kvarnby IK och Landskrona BoIS.
Kvällens motståndare, Kulladals FF spelar i division 3 Södra Götaland och där ligger man på femteplats efter fem spelade omgångar och den senaste matchen förlorade man mot IFK Trelleborg med 0- 3 på hemmaplan. Kulladal inledde sitt spel i DM i den andra omgången där man mötte Ramlösa Södra på hemmaplan och vann med 3-0 och avancemang till den tredje omgången.
FC Rosengård kommer antagligen att vila en del spelare som fått mycket speltid men samtidigt så har man tuff konkurrens om platserna i truppen så det betyder inte att man ställer upp med ett svagare lag. Snarare är det kanske tvärtom då de som inte fått så mycket speltid får chansen att visa upp sig och ge tränarstaben huvudbry när nästa trupp och startelva ska tas ut. Att de som får förtroendet idag kommer att göra ett bra jobb är det ingen tvekan om men samtidigt så är DM en turnering då allt avgörs i en match och där kan vad som helst hända om man inte förberett sig ordentligt.
Att kvällens motståndare Kulladal har förberett sig ordentligt är det nog ingen som tvivlar på då de säkert vill avancera till åttondelsfinalen och dessutom göra det genom att ha besegrat ett lag från en högre serie.