Inför FC Rosengård – kvarnby IK

Förra säsongen slutade det 1-1 i matcher mellan FC Rosengård och Kvarnby IK och nu på lördag är det dags för ett nytt derby mellan Malmölagen. Vårens möte slutade med seger för FC Rosengård på bortaplan med 2-4 men under hösten som ingen vill komma ihåg så förlorade man på hemmaplan med 0-2. Nu har det hänt en hel del sedan förra säsongen så det går kanske inte att dra för stora slutsatser av gamla resultat men det kommer garanterat att bli en lika tät uppgörelse som under de föregående åren.
Kvarnby IK har förutom en del nya spelare fått en ny tränare i Nisse Persson som är bekant för de flesta bland annat efter sina perioder i FC Rosengård och det ska bli intressant att se vad han kan få ut av det unga talangfyllda Kvarnby. Sedan har de även tappat en del spelare, bland annat backen Sam Nyman som numera återfinns i FC Rosengård och så här går hans tankar inför derbyt.
”Eftersom det är min gamla klubb vi möter så är det självklart en speciell match. Jag ser dock bara fram emot matchen och det ska bli väldigt roligt att ställas mot mina tidigare lagkamrater. Dessutom har både vi och Kvarnby öppnat bra i serien så det blir kul med ett hett derby mellan två topplag.”
Vad känner vi till om Kvarnby?
”De har i princip samma trupp som förra året, vi var 2-3 stycken som lämnade inför denna säsongen medans de har fått in en gammal Kvarnbyit (Michael Jonsson) plus att de flyttar upp spelare från ungdomsleden enligt deras filosofi. Jag tror det var väldigt viktigt för dem att få behålla Tonny i målet så som kan hålla koll på pågarna.”
Vilka är Kvarnbys styrkor?/ svagheter?
”Kvarnby är ett starkt kollektiv som jobbar stenhårt för varandra, de är väldigt samspelta då många av dem spelat ihop länge, de har dessutom öppnat väldigt bra trots ett oväntat tränarbyte.
Vilka är Kvarnbys svagheter?
”Det är fel forum att ta svagheterna offentligt innan match men jag har gett den informationen jag har till tränarna så kom till Rosengårds IP på lördag så har vi förhoppningsvis utnyttjat dem på bästa sätt.”
Hur ser det ut i FC Rosengårds trupp inför lördag?
”Det ser väldigt bra ut, vi har enorm kvalité i laget och väldigt tuff konkurrens om startplatserna. Det gör att man alltid måste prestera på träningar såväl som match. Det har roterats en hel del i de tre första matcherna och det kommer nog fortsätta under hela säsongen. Vi har någon enstaka skada men det kliver in killar som är lika duktiga, det är vår styrka i år, är någon skadad/avstängd så kommer en spelare som är lika bra in och gör det lika bra.”
 
Vad kommer att avgöra matchen på lördag?
”Det kommer vara mycket kamp mot Kvarnby, ger vi 100% i allt vi gör tror jag vi går hem med segern. Vi har ett stabilt lag med mycket spetskvalité så spelar vi som vi kan ska vi vinna matchen.”
 
 
Precis som FC Rosengård så är Kvarnby så här långt obesegrade men parkerar på en delad tredjeplats efter att man förlorat poäng i den första omgången. Men trots poängförlusten så har man ändå inlett säsongen imponerande då man först spelade 1-1 borta mot Berga, det följde man upp med en hemmaseger mot BW90 med 3-0 och i helgen som gick så gav man Torn en fotbollslektion genom att slå dem med 4-0 hemma.
FC Rosengård har också gjort en del förändringar i truppen och även om man bara spelat tre omgångar så känns det som att man har en högre lägstanivå än man hade förra säsongen. I och för sig är det inte rättvist mot den trupp man hade förra säsongen att göra en sådan jämförelse för det var ett bra lag även om det inte höll hela vägen. Den här säsongens upplaga av FC Rosengård har inlett säsongen med tre raka vinster och man har tagit dem trots att spelet hackat emellanåt men tre poäng är fortfarande tre poäng och det delas inte ut guldstjärnor för vackra vinster. Det innebär att Rosengård ligger på andraplats på nio poäng inför helgens match, Karlskrona leder på tolv poäng med en match mer spelad vilket ger ytterligare en dimension till matchen på lördag. Men trots Karlskronas seger så berättar Sam att han personligen inte känner någon press från andra lag i serien och

”Man har ingen tid att tänka på andra lag om man ska kunna leverera själv. Jag tror resten av laget känner likadant som mig och det är bara fokus på att vinna helgens match.”

Missa inte derbyt på lördag klockan 14.00 på Rosengårds IP
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *