Inför FC Rosengård – Lindsdals IF

Imorgon spelas den nionde omgången i Division 2 Södra när Lindsdals IF kommer till Rosengårds IP. Lindsdal ligger så här långt på en åttonde plats i tabellen efter att man vunnit två, spelat fyra oavgjort och förlorat två. I deras senaste match spelade dom oavgjort mot Kvarnby på bortaplan (1-1), dessförinnan förlorade dom borta mot BW90 och kryssade hemma mot Berga. Lindsdals IF är ett tufft lag att möta och Ylli berättar att ”dom ger sig inte förrän domaren har blåst av matchen”. ”Det minns jag från förra säsongen när vi ledde med 3-1 på bortaplan men Lindsdal lyckades kvittera i slutet på matchen”. Förra säsongens hemmamöte mot Lindsdal slutade med vinst 5-1 efter att Rosengård gjorde mål redan i den sjätte minuten. Det är inte omöjligt att ett tidigt mål kan vara avgörande i morgondagens match då Lindsdal förmodligen kommer till Malmö för att ta med sig en poäng hem och spela därefter. Får man då ett tidigt mål så blir Lindsdal tvungna att spela lite mer offensivt och öppna för kontringar.
FC Rosengård har förlorat två raka matcher i serien, först förlorade man hemma mot Karlskrona och sedan bortamatchen mot Hässleholms IF trots att man hade mest boll och flest chanser. Men dom matcherna är historia och fokus ligger på det som kommer med matchen mot Lindsdal närmast. Läget i FC Rosengårds trupp inför matchen är bra, det är lite småskavanker här och där men inget som påverkar laguttagningen. ”Vi har jobbat på bra under veckan och det känns bra i laget. Vi har jobbat hårt och till slut kommer resultaten med, jag tycker att vi har haft lite otur i vissa matcher men snart är det stolpe in istället för stolpe ut. Så nu gäller det att vi är på tårna och spelar som vi har tränat i veckan så vi får med oss ett bra resultat.” Avslutar Ylli.
Matchen mot Lindsdal är början på en tuff vecka med tre matcher på sju dagar, först Lindsdal som sagt och sedan är det derby på bortaplan på onsdag mot IFK Malmö. Sedan är det dags för ännu ett prestigeladdat derby nästa lördag då man möter Prespa Birlik på Rosengårds IP.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *