Inför FC Rosengård – Malmö City FC

FC Rosengård har inlett 2020 med tre raka vinster i  de inledande träningsmatcherna, först vann man över Österlen med 0- 1 på bortaplan, sedan vände man ett underläge mot Kristianstad till vinst med 4- 2 på hemmaplan efter en välspelad andra halvlek. Sist men absolut inte minst så vann man mot Lunds BK i Lund förra helgen med 0- 1 efter en gedigen laginsats. Nu väntar en ny träningsmatch och utmaning imorgon i form av Malmö City FC från Division 3.
Malmö City FC slutade förra säsongen på en femteplats efter att ha blandat och gett under säsongen, man vann tio matcher, spelade en oavgjord och förlorade elva. Inför den här säsongen så har man garanterat satt högre mål då man redan förra säsongen var med i diskussionen om vilka som skulle ta hem seriesegern. Malmö City började egentligen matchspelandet redan i november när man mötte IFK Malmö (förlust 7- 1) eftersom man deltar i Malmömästerskapet 2019/ 2020. Sedan dess så har man spelat ytterligare två matcher i MM man vann mot BK Olympic med 3- 0 och förlorade mot FBK Balkan med 2- 1  och förra helgen så mötte man FK Besa i en träningsmatch och vann klart med 5- 0.
Senast FC Rosengård och Malmö Citys vägar korsades var i DM förra säsongen och FC Rosengård vann med 2- 1 efter att Ismail Hussein gjort båda målen för Rosengård i en tät match. Men det var då det och nu är det en ny match och så här går FC Rosengårds tränare Tommy Ringbloms tankar inför matchen:
”Det ska bli kul att möta City, vi känner till dem väldigt väl och det kommer att bli en välspelad match. Jag förväntar mig inget annat än samma inställning och hårda jobb som senast mot Lund, divisionstillhörigheten ska inte påverka vår insats då spelidén är densamma. Vi har tagit nya kliv i vårt spel under veckan som gått då vi har utvecklat våra idéer och fokuserat en hel del på vad vi har för olika möjligheter och val när vi har boll och vad det får för följder och konsekvenser för de övriga spelarna. Jag förväntar mig att se intentioner av detta. Annars är det bara att fortsätta på den inslagna vägen. Vi är på rätt väg men har väldigt långt kvar.”
-Och läget i truppen?
”Läget i truppen är bra. Vi har Zia som fortfarande inte är tillgänglig men närmar sig. Nya på skadelistan är Zack och Martin, förhoppningsvis inget allvarligt.”

Matchen mellan FC Rosengård och Malmö City spelas imorgon lördagen den 29/2 med avspark klockan 13:00 på Rosengårds IP.