Inför FC Rosengård – Nosaby IF

Ikväll så är det dags för en ny hemmamatch på Rosengårds IP när Rosengård tar emot Nosaby IF. Om man tittar på tabellen så kanske man börja fundera i banor som att det här borde inte vara några problem eller att den är helt ointressant med tanke på tabelläget men riktigt så enkelt är det inte. Tvärtom. För det första så tappade serieledarna poäng i gårdagens match så FC Rosengård har ett gyllene läge att krympa avståndet till tio poäng idag vid en seger. Bara det borde göra dagens match åtminstone lite intressantare. För det andra så har FC Rosengård revansch att utkräva på Nosaby då de under förra hösten besökte Rosengårds IP och vann med 0-3. Då, precis som idag, låg Nosaby i botten av tabellen och enda egentliga skillnaden är att Rosengård ledde tabellen vid den tiden så om någon tror att det kommer att bli en enkel match så kanske man får tänka ett varv till. För det tredje så har ingen kunnat undvika att FC Rosengård har en ny tränare sedan Hasse och Gezim fick lämna och Rosengårds sportchef Ivica Kurtovic har tillträtt som tränare tills vidare. För Ivicas del är det inget nytt då han har en lång karriär som tränare och sedan har han fått hoppa som tränare för FC Rosengårds herrseniorer tidigare, bland annat efter att Agim lämnade.
Så av ett par olika anledningar så kommer dagens match att bli riktigt intressant och det kommer att vara en del frågetecken som ska rätas ut under kvällen. Hur kommer Ivica att formera och få laget att spela? Kommer Rosengård att ta revansch från förra säsongens hemmaförlust mot Nosaby? Vinner Rosengård matchen och tar in två poäng på serieledarna?
Inför dagens match så ligger Nosaby sist i tabellen med åtta poäng upp till kvalplatsen och dom har fortfarande inte vunnit en match. Däremot så har dom fyra oavgjorda och åtta förluster så om dom tar säsongens första vinst idag är det fem poäng upp till kvalplatsen. Att Nosaby har haft det tungt är ingen överdrift men det är ett lag som inte ger sig och deras första seger kommer att komma, bara det inte blir idag.
FC Rosengård har varit ömsom vatten, ömsom vin under våren då man blandat bra resultat med mindre bra. Trots det, eller kanske tack vare det så ligger man inför dagens match på tredjeplats i tabellen. Serieettan och tvåan har en match mer spelad så vid en seger idag klättrar man upp på delad andraplats. Rosengårds facit så här långt är tolv vinster, en oavgjord och fyra förluster efter tolv omgångar vilket gjort att man halkat efter poängmässigt mot serieledarna vilket har fått en del att höja på ögonbrynen eftersom Rosengård var tippade att jogga hem seriesegern. Men man har spelat mindre än halva serien och det är många poäng kvar att spela om, närmare bestämt 45 poäng så det är långt ifrån slut.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.