Inför FC Rosengård – Prespa Birlik

Redan klara seriesegrarna Prespa Birlik står för motståndet i säsongens sista match för FC Rosengård och även om matchen inte kan förändra tabellen så kommer det inte att bli någon avslagen tillställning. När FC Rosengård och Prespa möts så är det alltid en massa prestige inblandat då spelare och ledare känner varandra och om inte det är nog så har FC Rosengård revansch att kräva från vårens möte som slutade 0-3 på Rosengårds IP.
Prespa Birlik har haft en minst sagt bra säsong då man inför helgen vunnit 19 matcher, spelat fyra oavgjorda och bara förlorat två matcher, sammanlagt innebär det att dom spelat ihop 61 poäng på 25 matcher och leder serien med tolv poäng. På deras tre senaste matcher så vann de först mot BW90 med 3-0, sedan kryssade dom mot Karlskrona, båda matcherna på hemmaplan, och i deras senaste match så åkte dom på en ordentlig förlust då dom förlorade borta mot Asarum med hela 4-1. Om Prespas poängtapp i de senaste omgångarna är brist på motivation eller om det är en formsvacka kan man bara spekulera i men det kommer inte att spela någon roll imorgon då Prespa avslutar serien på hemmaplan. Givetvis vill man vinna inför hemmapubliken samtidigt som man vill avsluta säsongen med en trepoängare och seger över FC Rosengård.
FC Rosengård har efter en tids motgångar hittat flytet och spelet igen då man inte förlorat på lite över en månad. Under den här tiden så har det blivit tre oavgjorda matcher och de två senaste så har man vunnit men det har inte räckt längre än att man ligger på sjätteplats i tabellen inför morgondagens match. Nu har hösten varit tung med tränarbyte och lite omsättning i spelartruppen men frukterna av det hårda arbetet är vad man sett i de här fem matcherna i form av ett ordentligt spelövertag och ett stabilt försvar. Men i de senaste två matcherna så har målskyttet kommit igång också och det har gjort att man ganska ohotat kunnat vinna. Nu skulle kanske vän av ordningen invända med att påpeka att man vann mot de två lag som ligger sist i tabellen men faktum är att om inte jobbet görs så spelar det ingen roll vem du möter, du får spö i alla fall. Nu har FC Rosengård nittio minuter på sig att visa att man egentligen är för bra för att ligga i mitten av tabellen samtidigt som man kan ta revansch för vårens förlust, gör man det så finns det en bra chans att säsongen 2015 slutar på bästa sätt.