Inför FC Rosengård – Torns IF

FC Rosengård har inlett seriespelet på bästa sätt med fyra raka vinster och imorgon möter man Torns IF som fått en allt annat än bra inledning. Senast FC Rosengård och Torn möttes i seriespel var säsongen 2013 och det slutade 1-1 i möten, Torn vann med 3-2 på våren och sedan vann FC Rosengård höstens möte med hela 6-1 på Rosengårds IP. (För er som är intresserade av lite kuriosa så var det FC Rosengårds sportchef Ivica Kurtovic som coachade laget vid 6-1 vinsten.)
 
Morgondagens motståndare inledde med en förlust bort mot BW90 och i den andra omgången så körde man över IFK Malmö med hel 5-0 och då trodde nog de flesta att det Torn fått ordning på spelet och att det var lite nerver som spökade i premiären. Men tyvärr så har det så här långt visat sig att det inte var premiärnerver utan man har haft det fortsatt tungt då man sedan förlorade mot Kvarnby, Prespa och i onsdagskväll förlorade man hemma mot Österlen.
Många är förvånade över Torns inledning i år då de länge toppade sin div 2 Västra Götaland förra säsongen men man föll till sist på mållinjen och missade seriesegern. Torns tränare Richard Ringhov berättar att de har haft och har stora problem med skador. Han fortsätter: ”Spelare som vi räknat med har inte spelat en enda minut hitintills i seriespelet. Mot Prespa hade vi tre spelare på bänken av de kontrakterade så visst, då är det jobbigt att inte ha de alternativ som vi räknat med. Vi sjabblade bort poäng i premiären mot BW90 och mot Kvarnby blev vi hårt straffade av individuella misstag. Sådan är fotbollen och det är bara att jobba hårt framöver. Inget vi skyller på men förklaringen är sådan.”
Så hur går Richards tankar inför lördagens match?
”Vi har stor respekt för Rosengård. FC Rosengård tillhör favoriterna i år. Vi vet vad som krävs i matchen. Vi behöver förlita oss till vår organisation och disciplin. Det är också två saker som vi är bra på och det kommer vi att jobba hårt för.”
Förr eller senare så kommer det att vända för Torn då de har ett bra lag, frågan är bara när.
FC Rosengårds tränare Hasse Mattisson är inne på samma spår och säger:
”Torn är ett bra lag som fått en kämpig inledning på säsongen. De kommer säkert att hitta rätt inom kort så det gäller att vi är på hugget på lördag, det kommer att krävas en stark prestation av oss för att vinna mot Torn.”
FC Rosengård har vunnit fyra matcher i inledningen trots att spelet inte varit på topp i alla matcherna men efter segern senast mot Kvarnby med 4-0 så börjar det se bättre och bättre ut. Hasses förhoppning är att man kan bygga vidare på det fina spelet man hade mot Kvarnby.

”Torn är alltid ett starkt kollektiv och de har en fin organisation, både försvars- och anfallsmässigt. För att bryta igenom den lagmaskinen krävs det att vi själva presterar på topp.”

Lördagens match spelas på Rosengårds Södra IP klockan 14:00.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *