Inför FC Rosengård- Ullareds IK

I den femte omgången för säsongen så tar FC Rosengård emot Ullareds IK hemma på Rosengårds IP imorgon.
Ullared ligger inför morgondagens match på en sjätteplats i tabellen med sex inspelade poäng på fyra matcher. Frågan inför matchen imorgon är hur det ligger till med gästernas form då de förlorat deras två senaste matcher efter att man inledningsvis vunnit de två första. Förra omgången så förlorade Ullared på hemmaplan mot Olympic med uddamålet 0- 1 och dessförinnan så förlorade man mot nykomlingen Varberg med 2- 1 på bortaplan.
FC Rosengård kommer till med match med tre kryss och en förlust i bagaget och jagar sin första trepoängare för säsongen. Med den inledningen så vill det sig inte bättre än att man ligger på nedflyttningsplats med tre inspelade poäng och en målskillnad på tre gjorda och fem insläppta vilket naturligtvis är allt annat än den start på säsongen som man önskat. Det är givetvis ingen som är nöjd med de oavgjorda resultaten även om det trots allt inte blivit förluster då man ägt bollen i stora delar av matcherna och haft de flesta mer eller mindre bra avsluten vilket borde gett tre poäng i minst en match av de tre. Gissningsvis så kommer Ullared att spela för ett kryss imorgon, man kommer att låta FC Rosengård ha mycket boll på sin planhalva medan man försvarar sig med elva man på sin egen planhalva och hoppas på att någon kontring ska resultera i mål. Nu är den väntade matchbilden ingen riktig gissning då det var ungefär så de spelade förra säsongen och det är i stort sett så lagen spelat hittills under årets säsong när  man mött FC Rosengård.
När FC Rosengård och Ullared möttes förra säsongen så vann Ullared sin hemmamatch på våren med 3- 2 och i returen på Rosengårds IP så slutade det 1- 1 efter att Zia Sakirovski gjort mål för Rosengård. Det såg ut som tre säkrade poäng men tyvärr skrattade oturen FC Rosengård i ansiktet då Ullared fick med sig en poäng efter ett självmål av FCR i slutet på matchen. Nu kan man prata om marginaler och otur hur mycket som helst men det förändrar inte det faktum att man måste jobba stenhårt för att förtjäna lite tur och för att få marginalerna på sin sida och det kanske är så enkelt att man måste jobba ännu hårdare imorgon än man gjort i de fyra första matcherna för att ta årets första trepoängare.