Inför FCR – Barcelona

En riktig stormatch väntar på Malmö IP under torsdagskvällen – FC Rosengård tar emot FC Barcelona i Champions League! Arenan är slutsåld och det väntas ca 5000 åskådare till denna publikfest.

Det är en mycket svår – men ack så inspirerande – uppgift som väntar de nyblivna svenska mästarna FC Rosengård. Barcelona vann UWFA Women’s Champions League 2020/2021 och tog sig till final även förra året men föll då mot den historiskt dominanta klubben Olympique Lyonnais. Barcelona har också varit en klass för sig i sin inhemska liga med en solklar serieseger förra året och hittills bara vinster denna säsong.

I FC Barcelona återfinns, förutom stora delar av den spanska EM-truppen, två norska storstjärnor i Caroline Graham Hansen och Ingrid Engen samt Lucy Bronze som ju blev Europamästare med sitt England i somras. Mest kända spelare med svenska ögon är självfallet landslagsstjärnan Fridolina Rolfö, som under onsdagens presskonferens sa följande om att möta FC Rosengård:

– Det är ett väldigt bra lag som har gjort en väldigt stark säsong och vunnit ligan, så man får passa på att gratulera! De har övertygat och det är en bra motståndare.

I FC Rosengård finns det mycket positiva förväntningar på att spela inför ett fullsatt Malmö IP mot ett av världens bästa klubblag.

– Med tanke på motståndet och publikfesten som väntar, och att vi har tagit oss till ett gruppspel i Champions League, så skulle jag säga att detta är den största klubblagsmatchen hittills i min karriär, säger Olivia Schough.

Matchen sparkas igång 18.45 på Malmö IP och kan följas live på DAZNs YouTube-kanal.

De senaste inläggen: