Inför FCR – Bayern München

Det är dags för året sista match på Malmö IP – FC Rosengård tar emot FC Bayern München för en gruppspelsmatch i Champions League. Senaste mötet lagen emellan var det Malmölaget som gjorde första målet, men Bayern vände sedan och vann med 3–1.

Vi ser en del förändringar i truppen sedan förra veckans match, när Benfica gästade Malmö IP. Teagan Micah fick en smäll mot huvudet och tvingades bryta matchen. Hon genomgår just nu hjärntrappan och är inte redo för spel.

– Vi tycker att Teagan har gjort det väldigt bra under året, men det är jämnt mellan våra tre målvakter. Angel har gjort flera matcher under året och fick hoppa in nu senast mot Benfica och Somea gjorde en viktig match från start mot Kristianstad. Alla tre är väldigt bra målvakter, säger huvudtränare Renée Slegers.

Förutom Micah står även långtidsskadade Olivia Welin och Caroline Seger utanför torsdagens matchtrupp. En som äntligen är tillbaka och redo för spel är Emma Berglund.

– Det känns väldigt skönt att vara spelklar igen. Det har tagit lång tid att komma tillbaka från den skada jag fick under matchen mot Kristianstad. Vi får se hur kroppen svarar och vad det blir för typ av match, men jag är inställd på 90 minuter, säger Berglund.

Bayern München kommer senast från en stor vinst på Allianz Arena mot Barcelona och de ligger just nu på samma poäng i gruppen. FC Rosengård ska kämpa för sin första poäng i detta gruppspel.

– Vi kommer ta oss an matchen på ett liknande sätt som vi gjorde borta. Vi tycker att vi stod bra i försvaret i första halvlek. Det blir jobbigt för oss när vi hamnar för lågt och inte lyckas komma upp, så det blir viktigt för oss nu. Det finns möjlighet för oss att göra en bra prestation i den här matchen och vi är väldigt motiverade att göra det bra sista gången här på hemmaplan, avslutar Renée Slegers.

De senaste inläggen: