Inför FCR – Benfica

FC Rosengård tar emot portugisiska SL Benfica på Malmö IP onsdagen den 7:e december med avspark 18.45. Matchen i Lissabon slutade dessvärre med en 1–0-förlust för FC Rosengård och nu är det ett revanschsuget lag som laddar för returen på hemmaplan.

– Det var bittert efter matchen. Vi skapade en bra matchbild första 10–15 minuterna som vi var nöjda med, sedan fick vi problem i både försvar- och anfallsspelet och de gör ett mål i mitten av första halvlek. Det som händer efter målet är en psykologisk effekt i laget och vi har svårt att komma ur det. Varken spelare eller ledare var nöjda efter matchen, säger Renée Slegers sammanfattande om matchen i Lissabon.

Laget har fått flera träningspass tillsammans och även några lediga dagar som uppladdning inför returen och det märks tydligt att truppen vill göra en bättre insats på hemmaplan.

– Vi pratade mycket efter matchen om att studsa tillbaka och det syntes direkt på första träningen tillbaka på Malmö IP i måndags. Därifrån fram till idag har vi haft en av våra bästa träningsveckor på hela säsongen, säger Slegers.

Mia Persson har axlat kaptensrollen de senaste matcherna och vill leda sitt lag till tre poäng under onsdagskvällen inför Malmöpubliken.

– Vi är riktigt hungriga och taggade inför morgondagens match att få studsa tillbaka på vår hemmaplan. Vi känner allihop att om vi hade gjort en bättre prestation i förra matchen mot Benfica hade vi kunnat få med oss tre poäng och det är det vi vill göra imorgon, säger Mia Persson.

De senaste inläggen: