Inför FCR – Brommapojkarna

Imorgon väntar seriepremiär för FC Rosengård i OBOS Damallsvenskan 2022. Det är nykomlingarna IF Brommapojkarna som kommer på besök till Malmö IP. Sportchef Therese Sjögran ser fram emot att komma igång med seriespelet.

Seriepremiär imorgon, vad har du för känslor?
– Många känslor..! Det är nästan så att man önskar att man var lite yngre och fick vara med och spela. Men det ska bli väldigt roligt att det drar igång. Jag såg ju Hammarby mot Eskilstuna igår så nu känns det att det är på gång. Jag hoppas att spelarna har lite mindre känslor än vad jag har.

Hur är läget i truppen, förutom möjliga premiärnerver?
– Det är bra. Vi har alla spelare med ute på träning idag som är tillgängliga för spel imorgon, så det känns bra. Truppen är lite mer komplett nu än vad den varit under stora delar av försäsongen, så det känns bra. Jag tycker att dagens träning ser bra ut, vi känns pigga. Det kommer bli riktigt häftigt imorgon.

Vad är ditt totala intryck av försäsongen?
– Det har ju gått lite upp och ner. Vi har inte kunnat spela med bästa laget i någon match, men vi har gjort det jättebra. Vi är i final i Svenska Cupen och det är ett kvitto på att vi har en bred trupp som är bra. Så med tanke på allt så har det ändå varit en bra försäsong.

Vad kan vi förvänta oss av Brommapojkarna?
– Det är en nykomling och nykomlingar är alltid svåra att möta i början av serien. Man springer lite på entusiasmen av att vara uppe i högsta ligan, så det kommer bli en tuff match. Vi måste upp i nivå, prestera den fotboll vi kan och fokusera på oss själva. Gör vi det så kommer vi kunna vinna.

Vad ser du mest fram emot med morgondagen?
– Att det äntligen drar igång! Att vi får börja tävla i ligan och att OBOS Damallsvenskan börjar. Det är många matcher som ska spelas i år, men den första är imorgon och det ska bli riktigt roligt att komma igång.

De senaste inläggen: