Inför FC Rosengård 1917 – FBK Balkan

På söndag spelar FC Rosengård 1917 sin sista match för säsongen. Redan förra matchen hade laget chans att ta hem seriesegern, men matchen mot tabelltvåan Hässleholms IF slutade i en förlust. På söndag har laget en ny chans att ta hem seriesegern och inför matchen har vi stämt av med Ahmed Zreim som är en av de ansvariga för herrlaget. 

Hur skulle du sammanfatta säsongen så här långt?

– Jättebra, vi har ju gjort en mycket bra säsong. Det är en härlig stämning i laget och en mycket bra sammanhållning både i laget, men också med tränarna, säger Ahmed Zreim.

Laget leder serien med en match kvar, vad har gjort att det gått så bra under säsongen?

– Det är att det är så bra sammanhållning i laget. Att kemin mellan laget och tränarna fungerar så bra som det gör. Sedan det man märker på planen, det självförtroendet de har fått och man märker att även om dem ligger under så tror man att man kommer vinna. Det har hänt i många matcher, att vi ligger under med två eller tre noll och sen vänder vi matchen. Det är mycket på grund av självförtroendet som finns. Sen har vi haft lite tur med de nyförvärven vi gjorde inför säsongen, både med spelare och tränare. Det är en grupp som fungerar bra och det har definitivt gjort att det gått bra under säsongen.

FBK Balkan står för motståndet på söndag, vad blir viktigt inför den matchen?

– Vinst såklart! Det är en derby-match och ett derby är alltid ett derby oavsett om det är seriefinal eller en vanlig match. Det är alltid en annan känsla när det derby. Vi vet att Balkan kommer gå in med allt och vi vet att deras spelare kommer att göra allt för att vinna matchen. Men våra spelare kommer gå på vinst också.

Hur är känslan i laget inför söndag?

– Jag har snackat med några spelare och med tränarna och man kan se att självförtroendet ligger på topp, så det är en bra känsla i laget.

Hur är din känsla inför matchen?

– Lite nervöst är det såklart, men jag har också en känsla av att vi klarar det, hundra procent, avslutar Ahmed Zreim.

Matchen spelas söndag 22 oktober 14.00 på Rosengårds IP.

De senaste inläggen: