Inför FC Rosengård – GAIS

Futsal herr har hittills spelat fyra omgångar av serien. Inför söndagens hemmamatch mot GAIS har vi stämt av med lagets nya huvudtränare Fabio da Silvia som tidigare varit assisterande tränare för laget.

Vad har hänt i truppen sen förra säsongen?

– Det fanns en plan inför säsongen om hur vi skulle leda laget och vi hade några nyförvärv på gång, så vi har fått in några nyförvärv både inför säsongen och nu i början av den. Sen var det också några spelare som lämnade efter säsongen 2022/2023.

Vad har ni för mål försäsongen?

– Vi har som mål att vara kvar i division ett.

Hur skulle du sammanfatta säsongen så här långt?

– Vi har spelat fyra matcher nu och haft en tuff start på säsongen med förluster. Det gjorde att killarna tappade lite självförtroende. Men nu har vi fått in en del nya spelare som är taggade och verkligen vill spela. Flera av de nya spelarna har inte spelat futsal innan, de kommer från fotbollen, så det kommer vara en anpassningsperiod för dem nu i början. Men dem kämpar på bra och jag tycker att dem gör det bra.

Hur skulle du beskriva känslan i laget?

– Känslan är bra, de nya spelarna har bidragit med bra energi. Vi har bra träningar där vi håller ett högt tempo. Man märker att spelarna trivs och har kul med varandra.

På söndag möter ni GAIS hemma, hur är känslan inför och vad blir viktigt inför matchen?

– GAIS är precis före oss i tabellen. Det viktigaste inför matchen är att träningarna blir bra. Vi kommer gå för tre poäng och att vi gör en bra match är viktigt för att stärka motivationen i laget. Då kan spelarna också se att vi kan vända på den tråkiga trenden som varit, avslutar huvudtränare Fabio da Silvia

Herrarna möter GAIS på söndag 13.00 i Rosengårds Sporthall.

De senaste inläggen: