Inför FCR – Högsby

Högsby IK vann sin division 3-serie förra året och är nykomlingar i division 2. Man inledde på bästa sätt och besegrade Kristianstad på hemmaplan med 2-1 i premiären, men sedan har det gått tyngre då man förlorat två raka. Efter Kristianstadmatchen förlorade man först borta mot Berga med 3-0 och förra helgen hemma mot Eslöv med 0-1. Högsby har alltså så här långt spelat ihop tre poäng på lika många matcher och det ger en tolfteplats i tabellen.

Serien har ju knappt hunnit att starta, men i och med att de är nykomlingar så kan man gissa att deras målsättning är först och främst att att klara sig kvar i tvåan till nästa år. Allt utöver det skulle vara en bonus, men samtidigt visar vinsten över Kristianstad att de har kapaciteten att ta poäng av alla lag i serien. Om det räcker får vi se i oktober när allt ska summeras.

FC Rosengård har så här långt spelat två matcher och vann i premiären hemma mot Räppe med 1-0 sedan förlorade man det tuffa bortamötet mot IFK Hässleholm på övertid med 4-3, trots en riktigt bra insats. Man skulle också mött Ariana men den matchen blev flyttad till den 11:e maj. Inför helgens match ligger FC Rosengård och Högsby på samma poäng men Rosengård har bättre målskillnad. För FC Rosengårds del gäller det att ta med sig insatsen från förra matchen och komma tillbaka in i vinnarspåret.

Kapten Hannes Cederholm, hur viktigt blir det att ta en seger i matchen mot Högsby?
– Det blir lika viktigt som om vi hade vunnit eller spelat lika mot Hässleholm. Det är verkligen så, att alla matcher är lika betydelsefulla. Varje match har sin egen utmaning och det gäller att vi tar oss an lördagens utmaning på bästa sätt.

Högsby är nya i serien så vad vet ni om dem?
– Vi vet inte supermycket om Högsby. Vi har hört att de har duktiga spelare och jag gissar att det är ett riktigt bra lag som förtjänat sin plats i den här serien, så jag kan garantera att de kommer göra det riktigt svårt för oss. Man får ha respekt för det är enkelt att underskatta ett lag som kommer underifrån, men det lovar jag att vi absolut inte kommer att göra. Det är livsfarligt!

 Vad kan vi förvänta oss för match på lördag?
– Ni kan förvänta er en fartfylld match där vi förhoppningsvis äger mycket boll och skapar många målchanser. Det gjorde vi bra i vår senaste match. Denna gång ska vi göra fler mål än våra motståndare.

Vad kommer vara avgörande på lördag?
– Att vi jobbar tålmodigt och tror på det vi gör. Sen som alltid att vi kämpar och tar så många rätt beslut som möjligt.

Matchen mot Högsby IK spelas på Rosengårds IP på lördag 23 april med avspark 14:00.

De senaste inläggen: