Inför FC Rosengård -IFK Trelleborg FK

På söndag spelar herrarna match hemma på Rosengårds IP när IFK Trelleborg gästar. Med fem matcher kvar av säsongen leder laget serien, med fyra poäng ner till andraplatsen. Vi stämmer av med lagets huvudtränare Halda Kabil inför söndagens match. 

Ni leder serien, vad är det som fungerat bra den här säsongen?

– När jag kom till Rosengård fanns det bara 5 spelare från förra året. Det var inte lätt med mycket nytt och från första början försökte vi vara tydliga mot varandra och skapa en trovärdighet. Resultatet från träningsmatcherna var inte bra, men jag och tränarstaben var inte oroliga. Det tar lite tid för att det ska sätta sig och när vi hittade flyt och träningsmatcherna stärkte oss kollektivt då visste vi att vi var bättre. Vi fortsatte jobba och det resultatet vi har nu, det har vi gjort tillsammans. Killarna tror på det vi har. Matcher där vi ligger under får vi inte panik, vi kämpar på och oavsett vad det står tror vi på vår strategi och spelidé och alla bidrar, dem som är på bänken också. Vi jobbar för och med varandra och det är det som fungerar så bra, säger huvudtränare Halda Kabil.

Ni möter IFK Trelleborg på söndag, vad blir viktigt inför den matchen? 

– Det är höst och serien närmar sig sitt slut, vi analyserar motståndarna som vanligt, killarna kör rehab på måndagar, vi har tränat mycket avslut denna vecka utifrån hur vi spelat tidigare matcher och vi har haft mycket snack inför matchen, resten sitter. Det är viktigt att vi fokuserar på matchen inte tittar på tabellen och att vi kör på som vi gjort hittills, jobbar tillsammans och utifrån vår spelidé.

Hur är känslan i truppen inför matchen? 

– Känslan är klart bra, killarna har roligt det är mycket skratt. Vi vinner matcher och vi mår bra. För tillfället har inte många skador. Det känns toppen och vi bara väntar på att spela nästa match.

– Det är fem matcher kvar nu och vi tar en match i taget och ska verkligen göra allt för att vinna serien. Vi respekterar alla vi möter och det kommer bli fem härliga matcher som är kvar, avslutar huvudtränare Halda Kabil.

De senaste inläggen: