Inför FCR – KIF Örebro

FC Rosengård välkomnar för första gången 2023 hemmapubliken till en söndagsmatch på Malmö IP! KIF Örebro står för motståndet där vi bland andra hittar Athinna Persson Lundgren som är på lån till Närke-klubben. 

Även om statistiken visar att FC Rosengård så gott som alltid gått segrande ur matcher mot KIF Örebro väntas en tuff batalj på Malmö IP denna söndag. Under en träningsmatch på försäsongen blev det seger med 2–0 för Örebro, så det ligger säkerligen lite revanschlusta i luften hos vårt blåklädda hemmalag.

Sportchef Therese Sjögran ger oss en uppdatering om truppläget inför matchen:
– Vi har fortsatt några spelare utanför truppen på grund av skador – Teagan Micah, Fiona Brown, Bea Sprung och Rebecca Knaak. Men det är glädjande att se att Caroline Seger kunnat träna fullt och nu är med i matchtruppen, även Halimatu Ayinde är tillbaka i truppen efter en mindre skada. Vi går in i den här omgången med ett riktigt starkt lag både i startelvan och på bänken, säger Therese Sjögran.

Oavsett om man är motståndare, domare, VIP-gäst eller helt vanlig åskådare på arenan så är Robban Larsson den förste man möter när man beger sig till Malmö IP för hemmamatch i FC Rosengård. Robban har varit verksam i föreningen sedan 2009 och sedan 2014 bemannar han entrén, hjälper till rätta och hälsar besökarna välkomna. Men han är snabb att lyfta sina medhjälpare:
– Det är verkligen ingen enmansshow, det är många som stöttar upp och tjejerna från de olika lagen som hjälper till är riktigt duktiga, det måste nämnas.

Berätta hur en arbetsdag för dig ser ut!
– Jag kommer till Malmö IP ungefär 2,5 h innan matchstart. Ju viktigare match, desto tidigare kommer jag…

Vänta nu, är du nervös?
– Ja, det är jag. Inte för vad jag ska göra, men för laget och för hur matchen ska gå. Men jag ser ju egentligen bara ungefär en kvart av matchen om jag har tur. Jag har ju ryggen mot plan mesta delen av tiden. Väl inne på IP så går jag in på kansliet, hälsar på folket där och får då besked ifall det är några specialarrangemang den aktuella matchen, om VIP-träffen är på annan plats eller om det ska hända något särskilt. Så kollar jag så att jag har motståndarlistan och nycklarna och så beger jag mig ut till entrén.

Vad är motståndarlistan?
– Det gästande laget har kanske speciellt inbjudna åskådare som ska kunna komma in fritt på arenan. Och nycklarna är till domarrummet, jag tar ju emot domarna också och visar dem till rätta och kollar så att de har vad de ska ha.

Hur ser sen ditt uppdrag ut?
– Jag står och hälsar alla välkomna och prickar av åskådare. Inte de som har förköpt biljetter eller som köper biljetter på plats, vi har numera lärt dem att gå till snurrorna, men alla andra – VIP-gäster, funktionärer, spelargäster, media, specialinbjudna – de kommer till mig. Jag har ju hjälp av spelare som kommer från Dam B och U19-lagen, 4–5 tjejer som hjälper mig vid varje tillfälle. De sitter vid snurrorna och släpper in publiken, skannar biljetter och hjälper till ifall man vill köpa biljett på plats med kort eller swish. Vi har två, tre luckor öppna varje match. Jag låter dem jobba självständigt men finns där som hjälp och stöd ifall de behöver det.

Hur går det för dem tycker du?
– Det är fantastiskt att se de här spelarna, från första gången när de är nervösa för uppdraget och sen i slutet av säsongen så är de självklart ansiktet utåt där i luckan eller snurran. De tar ett bra ansvar för att ge besökarna ett fint bemötande och de vet att det kostar inget att ge ett leende och hälsa folk välkomna till matchen.

Nu ska vi spela mot KIF Örebro. Du vet vad du ska göra!
– Tippa matchen? Okej, jag tror att matchen slutar 4–1 och jag tror att det blir en gammal Rosengårdspelare som gör Örebros mål. Nathalie Hoff Persson gör ett frisparksmål i andra halvlek. Men vi gör fyra och våra mål görs av Caroline Seger som ju är spelklar nu efter skada. Hon gör ett nickmål på hörna. Sen kommer några av de yngre förmågorna också att göra mål, men jag hoppas verkligen att Seger får göra ett!

Matchen mot KIF Örebro sparkas igång 15.00 på Malmö IP. Vi ses där!

De senaste inläggen: