Inför FCR – Nosaby

Ikväll är det dags för match igen för FC Rosengård då man tar emot Nosaby hemma på Rosengårds IP. Senast lagen möttes var 25:e augusti och då drog hemmalaget Nosaby det längsta strået när man vann med 3-0 efter en tuff match.

Sedan dess har både FC Rosengård och Nosaby spelat var sin match – Rosengård förlorade med 2-1 borta mot Karlskrona och Nosaby förlorade borta mot Hässleholms IF med 1-0.

Kvällens gäster Nosaby ligger inför matchen på en tolfte plats i tabellen med fjorton inspelade poäng, men man har å andra sidan bara spelat tolv matcher vilket kan förklara den blygsamma tabellplaceringen. Oavsett släpande matcher så är Nosaby, åtminstone för tillfället, indragna i striden kring det nedre strecket och det är förmodligen ett läge man inte vill vara i. Ser man till hur de spelade mot FC Rosengård senast så lär de klättra en del i tabellen och kan absolut ställa till det för lagen ovanför. Nosaby förlorade, som redan nämnts, sin senaste match borta mot Hässleholms IF med 1-0 och enligt deras hemsida var det en hedersam förlust där de inte hade marginalerna på sin sida. Gissningsvis kommer de kämpa och kriga för att få marginalerna på sin sida i kvällens match och kanske skapa lite avstånd till nedflyttningsstrecket.

FC Rosengård kommer till match efter att man haft spelledigt sedan förra lördagen och med tanke på spelschemat som varit så var lite vila väldigt välkommet. FC Rosengård hade sex raka vinster inför bortamatchen mot Nosaby men trots förlusten så var Rosengårds tränare Marco Whittle stolt över killarna som aldrig slutade att kämpa för att försöka komma tillbaka in i matchen. Sedan mötte man svårspelade Karlskrona, även detta på bortaplan. Trots flera chanser och spelövertag i den andra halvleken så förlorade man med 2-1. Trots att förluster svider så faller matchen mot Karlskrona under kategorin ”hedersamma förluster” då man, precis som mot Nosaby, krigade i 90 minuter utan att riktigt få lön för mödan.

Ikväll kommer det handla mycket om inställning och motivation. Trots resultaten i de senaste matcherna har man visat att även om spelet haltar lite eller om marginalerna inte riktigt varit på rätt sida så kommer man att göra jobbet tills domaren blåser av. FC Rosengård har två raka förluster och eftersom ingen i laget är speciellt förtjust i att förlora så vill man börja vinna igen. Varför inte göra det genom att ta revansch på Nosaby? Inställningen och motivationen brukar räcka ganska långt, idag kanske tillräckligt långt för att knipa tre nya poäng.

FC Rosengård har halkat ner till tredje plats i tabellen, men man har bara en poäng upp till andraplatsen och fem till förstaplatsen med tolv matcher kvar att spela. Kvällens match spelas på Rosengårds IP med start klockan 19:00.

De senaste inläggen: