Inför FCR – Österlen

På torsdag är det dags för en ny hemmamatch för FC Rosengård när Österlen FF kommer och besöker Rosengårds IP.

Gästande Österlen är tillbaka i division 2 efter en säsong i division 1 där man missade chansen att kvala sig kvar med tre poäng. Den här säsongen har Österlen fått en hyfsat bra inledning då man spelat ihop tretton poäng på de första åtta omgångarna och ligger inför torsdagens match på sjätte plats i tabellen, fyra poäng efter FC Rosengård. Österlen har vunnit fyra matcher, bland annat slog man Berga på bortaplan och nu senast vann man över Eslöv hemma med 2–1. Vidare så har Österlen kryssat mot Räppe på bortaplan och sedan har man förlorat tre matcher, mot bland annat Ariana och IFK Hässleholm.

Österlen har så här långt gjort det helt OK med tanke på att man åkte ur division 1 och när en klubb degraderas så brukar det betyda en del förändringar i spelartruppen. Sedan brukar det ta några matcher innan man har hittat rätt i laget vilket Österlen verkar ha gjort nu, minst sagt. Österlen kommer till Rosengårds IP med tre raka vinster i sportbagen och har garanterat siktet inställt på en fjärde och det ”kommer bli en tuff match mot ett duktigt motstånd”, säger FC Rosengårds lagkapten Hannes Cederholm och fortsätter:

– Vi går även in i en andra vecka med väldigt mycket matcher så det kommer inte bli någon enkel utmaning.

Vad känner ni till om Österlen?
– Jag känner till några spelare som varit där några år nu. Det är ett duktigt lag som kommer ge oss en tuff utmaning.

FC Rosengård ligger inför torsdagens drabbning på andra plats med 17 inspelade poäng i en haltande tabell där Kristianstad leder med 18 poäng men med en match mer spelad. Så nu har FC Rosengård chansen att ta över serieledningen, givetvis under förutsättning att man vinner mot Österlen samtidigt som IFK Hässleholm tappar poäng och gör färre mål än Rosengård. Chansen att gå upp i serieledning är dock inget som påverkar hur FC Rosengård tar sig an matchen rent spelmässigt berättar Hannes och fortsätter:

– Det är superkul att vi är med i toppen, det är klart mycket roligare än att vara i botten. Men vad jag vet så slåss vi om 3 pinnar, vi kommer ha varsitt mål, starta med 11 stycken spelare vardera och förhoppningsvis ha 3 stycken domare. Så den här matchen är lika viktig som alla andra matcher.

När man så här inför matchen frågar Hannes den näst intill obligatoriska frågan om hur läget är i laget så berättar han:

– Kanonbra! Vi har en go stämning och vi har väldigt kul tillsammans.

Det har märkts av på planen då Rosengård visserligen tappat ett par poäng men är obesegrade i de sex senaste matcherna. I helgen som gick vann man med hela 2–6 borta mot Asarum. Trots sviten och inte minst storsegern senast så berättar Hannes att risken att man blir övermodiga eller skulle underskatta Österlen är obefintlig och utvecklar det på följande vis:

– Vi vet om att minsta lilla man slappnar av och inte är på tårna så får man det otroligt tufft mot varenda lag i den här serien. Så det kommer inte finnas på kartan.

Så, vad för typ av match tror du att publiken kommer att få se på torsdag?
– Det är svårt att säga men en rolig match där det bjuds på många målchanser, förhoppningsvis till vår fördel. Det verkar som att det ska regna så planen kan ju vara rätt snabb så det kan bli en fartfylld fotbollsmatch.

Till slut, frågan som alla väntat på: Vad kommer att avgöra matchen mot Österlen?
– Jag tror att det som avgör att vi vinner matchen är om vi gör fler mål än Österlen. Men det är bara vad jag tror, avslutar Hannes med glimten i ögat.

Matchen mot Österlen kommer att spelas nu på torsdag med avspark klockan 14:00 och det är en helgdag, det vill säga ingen arbetsdag, så det finns ingen rimlig ursäkt för att inte komma till Rosengårds IP för att stötta laget.

De senaste inläggen: