Inför FCR – Prespa

I morgon lördag är det återigen dags för derbymatch på Rosengårds IP när Prespa Birlik kommer på besök. Under de senaste sju åren så har FC Rosengård och Prespa Birlik mötts tio gånger och Rosengård har vunnit fyra matcher, förlorat fem och spelat en oavgjord. I morgon har FCR med andra ord ett gyllene läge att putsa till siffrorna över inbördes möten.
Morgondagens motståndare ligger på en trettondeplats i tabellen vilket också är nedflyttningsplats med två poäng upp till säker mark. Prespa hade en tung inledning på säsongen men vaknade till liv för två veckor sedan när man mötte Olympic som man vann över med 4- 1. Förra helgen fortsatte Prespa och tog sin andra raka seger när man besegrade Eslöv med 3- 0 och det verkar som att man hittat formen med bara några omgångar kvar att spela.
FC Rosengård har halkat ner till tionde plats i tabellen efter att man förlorade mot Ängelholm förra helgen och det är ingen direkt överdrift när man säger att ingen var nöjd med resultatet. Man hade flera bra lägen till att åtminstone få med sig ett kryss men man var inte tillräckligt effektiva framåt samtidigt som Ängelholm försvarade sig bra. På något sätt så summerar Ängeholmsmatchen hur säsongen sett ut för Rosengård för det har varit mycket ”stolpe ut” och marginaler som varit på alla andra sidor än på Rosengårds trots att man spelat bra. Under hela säsongen så har FC Rosengård visat upp ett stabilt säkert spel och har fört majoriteten av de matcher man spelat men trots det så ligger man som redan nämnts på tionde plats med bara en poängs marginal ner till negativ kvalplats och två poängs marginal ner till nedflyttningsplats.  Tyvärr så är det samtidigt så att en tabell ljuger inte och även om tabellen fortfarande är jämn så har man inte råd med fler poängtapp för då kommer man att på allvar vara inblandade i striden om att klara sig kvar i Division 2….