Inför FCR – Sölvesborg

På lördag är det dags för en ny hemmamatch och det är Sölvesborgs GoIF som står för motståndet. Senast lagen möttes var för drygt en månad sedan, i den sista matchen innan uppehållet, och FC Rosengård vann till slut med 2-3 på övertid. Det var en jämn tillställning där FC Rosengård tog ledningen två gånger om, och Sölvesborg kvitterade, innan Philip Cascalheira gjorde segermålet för Rosengård i den 91:a minuten.

Sölvesborgs GoIF har som nykomling i division 2 gjort det bra så här långt och ligger inför helgens match på andra plats i tabellen med nitton inspelade poäng på elva matcher. Efter uppehållet har Sölvesborg visat bra form då man först slog IFK Hässleholm med 3-0 hemma och i onsdags slog man även Eslöv hemma med 2-1. Till helgen kommer man garanterat att ha siktet inställt på en ny trepoängare och revansch för förlusten senast mot FC Rosengård.

FC Rosengård har efter en ganska tung inledning fått ordning på spelet och vunnit sina tre senaste matcher – mot Sölvesborg innan uppehållet, mot Asarum i höstpremiären med 3-1 och i onsdags slog man Kristianstad med 2-0. Nu är vinsterna och poängen riktigt bra men vad som är betydligt bättre är sätten man vunnit matcherna på och hur man spelat. Mot Sölvesborg var det viljan som avgjorde, även om man spelade bra och var det bättre laget. Man krigade på och då många lag kanske hade nöjt sig med oavgjort, när man sett att matchklockan passerat nittio minuter, så fortsatte FC Rosengård att spela och avgöra matchen innan domaren blåste av.

I matchen mot Asarum kanske publikens ord beskriver insatsen bäst då man kunde höra komplimanger som ”propagandafotboll” och ”uppvisning”, vilket det också var. FC Rosengård dominerade matchen från början till slut och man gjorde det genom hårt jobb i både defensiven och offensiven samtidigt som man inte stressade fram beslut. Mot Kristianstad såg det likadant ut som mot Asarum – det var fullt fokus och hårt jobb över hela planen genom hela matchen, vilket belönades med tre poäng.

På lördag möter FC Rosengård ett lag som fått en precis lika bra start på hösten som man själva har fått men samtidigt så lär motståndarna vara väl motiverade och sugna på revansch, vilket inte får underskattas. Om FCR spelar lika stabilt och jobbar på som man gjort de senaste omgångarna så finns alla möjligheter att ta tre nya poäng. Egentligen finns det inget som talar emot att man skulle göra en sämre insats. Man har fått bevis i form av trepoängare att man spelar bra och nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Matchen mot tabelltvåan Sölvesborg spelas på Rosengårds IP på lördag 7/8 med avspark 14:00.

De senaste inläggen: